Saturday, December 6, 2008

Itsenäisyys

Tänään on itsenäisyyspäivä. Pienet kutsut pidettiin juhlapäivän kunniaksi. Laitoin ruokaa ja tein Jamie Oliverin ohjein valitettavasti vähän kuivan ja epäonnistuneen persikkapiirakan. Onneksi Maryland toi mukanaan juustokakun, joka tekikin kauppansa hyvin, kaikki on jo syöty! Viimeisen palan hoiti Handyman heti vieraiden lähdettyä koruttomaan "mää syän nyt tään vanhan poies" -tyyliinsä.

Me ollaan siis lähdössä ulkomaille joululomalla. Lähtö on joulupäivänä Berliiniin, jossa majoitutaan mun lempparihotelliin kaikista kokemistani hotelleista. Siellä on esim hurjan iso akvaario, jossa uiskenteli ainakin alkukesästä isohuulinen kala! Lisäksi aamupala on todella todella hyvä - siellä saa Handyman tilata Spiegelein tai munakkaan ihan oman makunsa mukaan ja juomaksi voi valita esim. laten tai sitten ihan oikean kaakaon. Toki leipiä ja höysteitä ja hedelmiä ja muroja ja kaikkea on lisäksi niin paljon kuin ikinä vaan voi kuvitella. Hotellissa on myös kattava kuntokeskus ja hoitola. Hotelli sijaitsee ihan Berliinin tuomiokirkon vieressä Spreen rannalla. Mä en oo ikinä Berliinissä talviaikaan ollutkaan, on kiva nähdä kaupunkia ihan uudesta näkökulmasta. Suurempia suunnitelmia ei ole, mutta eiköhän sieltä tekemistä keksitä. Ainakin mä haluisin käydä ehkä DDR-museossa taas (kaksi kertaa aiemmin jo käyty) ja 3D-leffassa Potsdamer Platzilla. Berliinistä jatketaan vielä Amsterdamiin, jossa ollaan pari yötä. Siitä mä en osaa arvioida vielä mitään, kun en oo koskaan ennen käynyt. Paitsi että ei taideta käydä Anne Frankin talossa, se kuulostaa aika tylsältä, vaikka toinen maailmansota ja kylmä sota mua erityisesti kiinnostavatkin. Handyman haluaa käydä kidutusmuseossa, se kuulostaa myös mun mielestä mielenkiintoiselta. Suomeen tullaan takaisin uudenvuodenaattona, kone laskeutuu joskus iltayhdentoista jälkeen. Kotiin tullaan siis vasta ensi vuonna!

Lomaa meillä on itse asiassa jo pari päivää ennen jouluakin. Jouluaaton mä oon töissä 9-18 ja sen jälkeen mennään perinteen mukaan Zetoriin. Mukaan ovat tulossa ennakkoilmoitusten perusteella Långstrump + sukua sekä Yläkerta. Zetor on siitä hyvä jouluravintola, että se on ainoa ravintola Helsingissä, jossa ei tarvitse syödä jouluruokaa. Tämän vuoksi vietetään nyt siis jo kolmas jouluaatto siellä.

Mä oon kovasti pyytänyt joululahjaksi jalkahoitoa sieltä hotellin hoitolasta, mutta se ei kuulemma onnistu, koska sellaisia ei ole myytävänä ainakaan netin kautta. No mutta ehkä Handyman voi sitten ostaa mulle vaikka sukat lahjaksi. Niitä mä tarvisin. Mutta ei ehkä tuu sukkiakaan, koska Handymanin lahjat ovat perinteisesti sähkökäyttöisiä ja niissä on USB- ja/tai ethernet-liitännät. Viime jouluna Handyman tosin poikkesi hätkähdyttävästi tästä periaatteesta antamalla mulle Lapponia-kaulakorun. Edellinen ei-sähkökäyttöinen lahja oli 25-vuotissyntymäpäivälahja, jolloin Handyman antoi mulle lautasia, se romantikko. Kehitystä on siis tapahtunut. Kehitys on kuitenkin vielä lapsenkengissä, niinpä mä arvelen saavani jälleen jotain USB-kaapeliin kiinnitettävää, esim. USB-toimisen kahvikupin lämmittimen.

4 comments:

Anonymous said...

Mitä, tuleeks yläkertakin Zetoriin? Ja tarkoittaahan se Eijaa ja Anttia, ei jumalaa??

Zetorissa saattaakin olla tungosta silloin, meidän mutsi on nimittäin innoissaan tästä ideasta ja on levittänyt ilosanomaa. Mm. moni tuntematon rouva avantouintiseuran saunassa oli kiinnostunut asiasta.

Elämyskameli said...

Joo, tietysti Yläkerta tulee. Eli koodikielellä Porkkis ja AaOo, ei täällä oikeita nimiä käytetä. Eihän ne voi kauemmas lähteäkään, jos perillinen päättää jalkautua jouluna kuin Jeesus ainakin. Jumalaa ei oo kutsuttu, mutta voihan se naapuripöydässä istua, jos on rauhassa.

Kaikki saunatädit ja miksei -sedätkin on kutsuttuja, ilmoitatte vain ensi viikon loppuun mennessä, kuinka iso pöytä varataan.

Anonymous said...

Nyt on kuulkaa sellainen mahdollisuus olemassa, että megaluokan super guest tulee mezziin Zetoriin: nimittäin Zon-voidettakin mainostanut täti Oesch on tulossa Suomeen! Mikäli hyvin käy, on meidän suku siis tavallistakin paremmin edustettuna.

Elämyskameli said...

Ooh! Nyt peukut pystyyn megazetajoulun puolesta. Joulun viettäminen sukulaisten kanssa saisi uuden merkityksen.