Tuesday, February 2, 2010

Leukajumppaa

Mä oon nyt vähän saikulla, kun on kurkku tosi kipee. Tai oikeestaan kurkku oli eilen ja vielä tänään aamulla tosi kipee, nyt se on jo paljon parempi. Mä oon kuitenkin saikulla vielä huomisen, koska pomo on sitä mieltä, etten mä saa nyt puhua. No en mä puhukaan, kun mä kirjoitan Kameliin.

Koska saikullakin saa käydä lääkärissä, en perunut jo kauan harkitsemaani hammaslääkärikäyntiä. Mä oon jo vuosien ajan huomannut mun vasemman leukanivelen napsuvan. Nyt tää on lisääntynyt ja häiritsee ajoittain jo elämääkin - joskus se menee lukkoon niin, ettei päivään-pariin voi syödä mitään mikä vaatii suun avaamista. Charmantti ruotsinkielinen hammaslääkäri tutki purukaluston ja totesi, että mulla on yliliikkuvat leukanivelet (ei yllätä, mun kaikki nivelet on yliliikkuvia) ja osin tästä syystä mun vasemman leukanivelen välilevy on sijoiltaan. Mutta koska mun poskilihakset on "yllättävän" rennot, mä en tarvii nyt mitään kiskoa tms vaan jumppahoito riittää. Nyt mulla on sitten poskijumppaohjelma! Ihan mahtavaa. Ja (muille) vääräleuoille tiedoksi: tää EI oo sit mitään huulihölkkää!

Mä oon kaipaillut laajempaakin jumppaa Vuosaaresta muuton jälkeen. Siellähän oli loistava kuntoklubi, jossa oli kivaa käydä. Oon toivonut löytäväni vastaavan nykypaikastakin, mutta itäisessä kantakaupungissa ei tunnu olevan mitään. Kaikki on keskustassa. Tajusin vasta pari päivää sitten, että Sörnäisissä on Motivus. Sinnehän mä voin mennä! Siellä on vielä mun lajejakin (paitsi ei kinesistä, tylsää). Ja vasta tän hoksaamisen jälkeen mä hoksasin, että Pikkusisko on siellä vielä töissä. Jos oikein tiukka paikka tulee, niin mähän voin joutua sen tunnille! Ja siis mä todnäk saan seuraakin sinne, oon jo alkanut vokotella Polaah'ta messiin ja alustavasti se on lämmennyt mun vokotteluille. ...ja jalka nousee!

Elämyskameli suosittelee
leukaniveljumppa

5 comments:

Pyry said...

Jos jollain on huulihölkkäohjelma niin voin olla messissä. Långstrumpin kanssa ollaan hölkätty ja voin kertoo että vauhtia riitti!

Anonymous said...

Poskijumppa kuulostaa kyl sanana melko ihkulta. Sisältyyks siihen sellanen Munchin Huuto -tyyppinen osio? Ipanalla nimittäin sisälty, ja oli superpälärin näköstä, voin kertoo!

Elämyskameli said...

Tässä ei onneksi tarvii hieroa mitään, riittää kun availee ja sulkee suuta tietyllä tavalla vähintään minuutin kerrallaan. Lisäksi mulla on elintapaohjeita leukani kuntouttamiseen - pitää välttää purkkaa, kokonaisia raakoja juureksia, kuivaa jälkiuunileipää sekä vatsallaan nukkumista ja muistaa pureskella ruoka vasemmassa poskessa.

Anonymous said...

Ei siinä mitään hierota, siinä vaan auotaan suuta kädet poskilla!

Elämyskameli said...

Mun jumpassa saa olla kädet missä vain. Paljon coolimpaa.