Tuesday, September 29, 2009

Eläkeläismeininki

Juuri nyt ei kannattaisi olla kärpänen meidän katossa. On sen verran seniili meininki meneillään. Mulla on neuletakki ja villasukat, koska on vähän vilakka. Sukkakin on puikoilla meneillään, paitsi ei nyt just kun tähän blogittamiseen tarvii kaksi kättä. Handyman lojuu sohvalla T-paidassa ja kalsareissa ja naureskelee TV:n ehkä älyttömimmälle formaatille eli Rekkakuskit jäällä -ohjelmalle, jonka se on nauhoittanut viime viikolla, jotta päästään aikaisin nukkumaan. Mä luulen, että tän korttelin vanhuksetkin viettää villimpää elämää kuin me. Ainakin monet mun töissä kohtaamista vanhuksista on huomattavasti jännittävämpiä.

Mä oon miettinyt viime aikoina kovasti perhesuunnitteluasioita. Äitiysneuvolan pitäminen tekee semmoista pitäjälleen. Suuresti yleistäen arvioisin, että useimmissa perheissä lapsenteon idea lähtee naisesta (ja aloitin virkkeen "suuresti yleistäen", eli esimerkit lapsia mankuvista miehistä kaikuvat tyhjään tynnyriin). Tänään mä yritin miettiä tähän syytä. Mä luulen, että äidinvaisto on paitsi sosiaalinen myös biologinen tosiasia. Naiseen (yleistäen) ohjelmoitu tarve/halu tehdä vauvoja on tajuttoman voimakas, sillä vaikka kaikki lapsenteon ikävät asiat (esim. pahoinvointi, suonikohjut, mielialamuutokset, raskausarvet, synnytys, repeämät, inkontinenssivaivat, haavaiset nännit, rintatulehdukset ja jälkivuoto) on jätetty naisen harteille, silti monet naiset haluaa lapsia. Toki mies on mukana menossa, mutta onhan se fysiologinen isyys aika pientä (taaskaan en suinkaan väheksy isyyden merkitystä psyykkisessä ja sosiaalisessa mielessä). Take home message on siis se, että naisen ei pitäisi tarvita hävetä biologista lapsentekotarvettaan sen enempää kuin esim. pissahätäänsä.

Laakson terveysasemalla pidetään edelleen influenssapolia pystyssä joka päivä. Viime viikolla kyseltiin, että löytyisikö vapaaehtoisia tekemään viikonloppuvuoroa klo 8-16 perussopimuksella eli varsin surkealla palkalla. Siis normaalityön lisäksi. Yllättäen harva lähti kiljuen mukaan. Koska vapaaehtoisia oli varsin niukasti, Korkeampi Taho määräsi väkeä sinne töihin. Mut tietysti. Loppuvuodesta mulla on kaksi viikonloppua siellä kiinni, joista toinen onneksi vain varallaoloa. Eniten mua tässä harmittaa se, että koska vuoro alkaa sunnuntaina jo kahdeksalta, on mahdotonta mennä Itä-Helsinkiin Kummitytön vauvauintiin klo 8:30! Ei tommoisen pitäisi olla laillista, tulevat harrastuksia häiritsemään. Mut se on hyväksyttävä, kun on valinnut työsopimuksen ilman määriteltyä työaikaa. Mä oon töissä koko ajan. Mutta itse asiassa mä oon vähän innoissani sinne Laaksoon menossa, se on mun mielestä varsin kiinnostavaa. Tulkoon epidemia, minä olen valmis!

11 comments:

Polaah said...

Voi Chamsu, miten herttaista rinnastaa pissahätä ja vauvanteko!! :D

Mut kyllä se joku, suurimpaan osaan, ohjelmoitu juttu on. Tietenkään ei kaikkiin. Ja monilla se käynnistyy hitaammin kuin ennen. (Korkea ensisynnyttäjän ikä..)

Ja hei, jos te ootte jo noin mummoutuneita ja pappautuneita, teitä piristämään voisi lähettää yhden nollavuotisen, tulis vipinää villasukkiin (ainakin kohta, kun se oppii liikkumaan ja pitää juosta perässä) :D

Tryso! (try so.)

Pyry said...

Taas on samaa jankkausta biologiasta. Alotan kohta oman blogin joka kertoo polygamiasta ja sen biologisesta välttämättömyydestä.

"Miehen ei tule hävetä rinnakkaissuhteitaan sen enempää kuin paskalla käymistä"

Elämyskameli said...

Taas se kohkaa asian vierestä... Siis mä en suinkaan tarkoittanut, etteikö ihminen voisi omilla valinnoillaan jättää biologisen tarpeen huomiotta. En kiistä miesten biologista pyrkimystä polygamiaan. Tässä on biologian ja sosiologian ero. Toinen on (nykyaikaisessa länsimaassa) vapaan tahdon ohjailtavissa, toinen ei. Ja pissavertaushan viittasi nimenomaan biologisen tarpeen häpeämisen turhuuteen (eri asia kuin rinnakkaissuhteet vrt. ulostaminen).

Lettipitko said...

Mä en itse asiassa usko hetkeäkään, että olisi ns. vauvakuumeisia miehiä heteroparisuhteissa. Saattaa olla legokuumeisia miehiä, jotka haluavat lapset, että voivat ostaa leimaantumatta legosia. Tai voi olla miehiä, joiden naispuoliskot ovat saaneet ne uskomaan, että niillä on vauvakuume, eli ovat tartuttaneet biologisen tarpeensa niihin.

Miehillä on biologinen tarve päästä panemaan ja sen biologisen tarpeen sivutuotteena saatta halutusti tai vahingossa syntyä lapsi.

Pyry said...

ehhehehhehee!

Paneminen mainittu!

Pyry said...

Kamelin tammikuisesta Meet&Greetistä ei oo mitään mainintaa blogissa!

Anonymous said...

Tästä perhesuunnitteluasiasta pitäis melkein järjestää joku paneelikeskustelu, koska täs tulee monia hyviä pointteja esiin. Mä komppaan kyllä osittain Pyryn aiempaa huomiota, että vavvakuume on lähinnä sosiaalista painetta, mutta toisaalta on siinä epäilemättä joku biologinenkin komponentti. Muuten Lenitalla oli hyviä pointteja mm. tän asian tiimoilta eilen Mariassa! Siin talk showssa, ei sairaalassa.

Odotan Pyryn polygamiablogia!

Polaah said...

Lettipitko: Mun täytyy kyllä nyt kumota sun väittämä, oon nimittäin naimisissa miehen kanssa, jolla on vauvakuume jopa 3,5 kk vauvan isänä.

Pyry said...

"miehen"

(ks. fleda)

Anonymous said...

Mä oon taipuvainen kallistumaan Lettipitkon kannalle täs miesasiassa. En usko että miehillä on kauheesti mitään biologista vavvatarvetta. Monet miehet on kyllä tosi innoissaan vavvasta (usein enemmän kuin siitä vaimokkeesta), mut se on toinen juttu. Niin ja Polaah en tarkoita tällä sun perhekuntaa!

Elämyskameli said...

Joo mä oon kyl kans Lettiksen kanssa samoilla linjoilla. Miesten tarpeet liikkuu siemenen levittämisessä (tästä kertoo sekin, että niiden tarkoitus on tehdä PALJON lapsia - ei kai siittiöitä muuten ois jotain 100 miljoonaa millilitrassa). Muuten niiden hommiin kuuluu sit se, että ne viheltelee ja elelee muutenkin clueless-elämää. Ollapa mies.