Sunday, November 7, 2010

Whodunnit

Mä oon ihan pikkutytöstä lähtien ollut murhamysteerien ystävä. Kaikki Agatha Christiet on luettu useampaan kertaan jo teinivuosina ja uudelleen tietty kaksvitosena. Morset, Lewisit, Dalziel&Pascoet ja Midsomerin murhat on uskollisesti katsottu vaihdellen ykköseltä ja BBC Entertainmentilta. Oli siis vähintään luonnollista innostua, kun Cafe Piritta lupaili jo keväällä järjestävänsä murhamysteeri-illan. Jollain kierolla tempulla mä taivuttelin Handymanin mukaan ja vaikka se yritti "unohtaa" koko jutun ja järjestää itsensä remonttitekosyyllä vapaaksi, niin mä huijasin sen kuitenkin mukaan. Oli mainiota! Paikalla oli pianisti ja laulava näyttelijä, joka esitti "rakastetuimpia" operettisävelmiä. Ruoka oli hyvää (siis siltä osin, mistä mä tykkäsin eli ei patee) ja etenkin tarjoilija oli ihana. Parasta illassa oli joka pöytään jaettu anagrammitehtävä, joka paljasti juonen (Handyman on upean nokkela anagrammittaja) sekä täti-ihminen, joka salapoliisin kysellessä anagrammeja viittasi koko ajan osoittaakseen, että heidän pöytänsä tiesi vastauksen.

Työkaveri vei mut viikko sitten Itäkeskuksen uimahalliin pitkästä aikaa. Edellinen käynti oli n. 15 v sitten. Joillekin ihmisille yleinen sauna on yleinen turinointipaikka. Juteltiin kaverin kanssa teineistä, kun kaverilla on vähän rasittava teini-ikäinen sukulainen. Mä lohdutin, että yläasteella ihmisen kuuluukin olla rasittava, että yläasteelle on keskitetty yhteiskunnan hankalimmat tapaukset. Tässä vaiheessa saunan toisessa päässä istunut nainen halusi osallistua keskusteluun ja alkoi kertoa, kuinka hankalaa on opettaa "merkkaluokkaa" (=merkonomeja), kun tästä samasta yläastejengistä on vielä kuorittu se kerma päältä. Täti papatti yhteen menoon vartin ja mä tiedän nyt, että datanomiluokkia kerätessä on nyt Espoossa tarkastettu arvosanat käsin, jotta harjaantumisluokkien tähdellä merkityt arvosanat pystytään erottelemaan normaaleista arvosanoista, jolloin on saatu aivan toppen ryhmä, jolle oli jo lokakuun lopulla ehditty opettaa jo koko vuoden oppimäärä. Turha on sanoakaan, että kaverin teiniongelmat jäivät ratkaisematta.

Elämyskameli suosittelee
anagrammit

5 comments:

Polaah said...

Yleisessä saunassa voi päästä yhtä mukaviin keskusteluihin kun bussissa, mutta kivalla alastomuus-aspektilla höystettynä.

Murhamysteeri kuulostaa jännältä, olisinpa voinut olla mukana!!

Elämyskameli said...

Alastonna on ilmeisesti mukava jauhaa turhuuksia ventovieraiden kera. Bussissa mä en ikinä joudu moiseen, koska mä välttelen ihmiskontaktia tunkemalla Sennheiserit korviini ja lukemalla vihamielisesti Kindleä.

Aromi Pesä said...

Miksei tätä charmanttia sexipommia eli Handymania hehkuteta enempää tekstissä ja kommenteissa? Toivon hänen saavan jatkossa enemmän palstatilaa.

Anonymous said...

Nythän mä vasta tajusin kuka sun ois pitäny pyytää mukaan: kommaridekkari Ritu P.! Rituhan on myös murhamysteerien ystävä, mutta ainoastaan sellaisten, missä ruumis sinertää siististi kirjastohuoneessa. Eli ei esim. mitään Stieg Larsson -henkistä reippailua. Mitä oletan, ettei Pirittassa ollut...

Anonymous said...

Ja PS toi saunamamma kuulostaa ihan ykköseltä! Kukapa ois arvannu, että merkkaluokan opettamiseen sisältyy noin monia mielenkiintoisia asioita!