Friday, June 12, 2009

Markkinahumua

Viime sunnuntaina oli Hakaniemessä markkinat! Ja koska Handyman oli ajattelemattomuuttaan nukkunut lauantaina pitkälti aamutorikahviajan ohitse ja koska mulla oli merkkipäiväkin, vaadin pääsyä markkinoille. Niinpä mentiin. Aikamoinen tunnelma oli, kun oli vaalipäiväkin. Markkina-alue oli täynnä kojuja, joissa myytiin siivoustarvikkeita, pölypusseja, perunoita, marjoja ja sosiaalidemokratiaa. Handymanin savolaisuuden kunniaksi syötiin muikkuja ropposesta ja saatiin vielä lettuset päälle. Se vähän harmitti, että muu markkinaväki oli helposti meitä 50 vuotta vanhempaa ja varsin synkkähenkistä. Vähän siinä muikkuja rouskutellessa alkoi myös pänniä paikallinen hanuristi, joka veti synkeää settiä (esim. Lapin äidin kehtolaulu ja Saarenmaan valssi), mikä vähän latisti muutoin hurmoksellista markkinatunnelmaa.

Tulin äsken kotiin Uimastadionilta, missä oltiin Ipanan kanssa vesijuoksemassa. Oli kohtuullisen väljää ja me ns. juostiinkin sitten puoliksi vierekkäin. Oltiin juuri keskustelemassa psykoottisista ihmisistä kun joku
nelikymppinen tanttara suihki ohitse valittaen "Tytöt täällä ei kyl saa mennä vierekkäin" narisevalla äänellä. Alkoi niin pänniä sen maukuminen, että jatkettiin vain skitsofreenikkojuttua, josta se vähän ilmeisesti säikähti. Lisäksi sen hiirulaismainen kaveri jäi polkemaan siihen meidän vierelle, kun sen vauhti ei riittänytkään ohitukseen - kukas sitten juoksee vierekkäin?! Yllättäen kyrsi se tytöttely ihan kamalasti. Olin kyllä itsestäni ylpeä, kun vältin kiusauksen mummotella sitä.

Huoltoyhtiö on melkein ylittänyt itsensä. Handyman siis lähetti sinne nyt uuden viestin, että sorry vaan, nimenvaihtotyö jäi puolitiehen. Kuuliaisesti sieltä olikin tultu korjaamaan virhe ja täysin yli odotusten mun nimessä on enää yksi kirjain väärin! Jaksaiskohan sitä vielä kerran pyytää korjaamaan vai pitäiskö tottua suosiolla aina ajattelemaan entistä hiihtäjälegenda Matikaista aina ovesta kulkiessaan?

Kevennyskuva Kanta-Hämeessä sijaitsevan pienen terveysaseman vastaanottohuoneen seinältä

3 comments:

Polaah said...

Ei kai sitä enää kehtaa pyytää yhtä kirjainta vaihtamaan, kun on jo MELKEIN oikein. Ei me suomalaiset kehdata oikein mitään.

Meilläkin talkkari korjasi vessanpöntön, joka piti ääntä. Muuten hyvä, mutta se vaihtoi ilmeisesti pienen pisaran ja ison pisaran (ne vetonappulat) paikkaa, ja nyt siitä isosta tulee pikku lirinää ja pienestä kunnolla. Mut ei kehtaa sitä juoksuttaa vaihtamaan takas.. Mitäpä sevväliä.

Anonymous said...

Tää postaus oli killeri stuffia täynnä, kuten toi kuva lopussa!

Mut mä kuulin kyllä tosta uimastadionjutusta Ipanalta sellasen version, jossa sä potkaiset sitä mammaa?! Mikä on nyt totuus tässäkin asiassa??

Word verification: colocyti (jotenkin kammottavan histologinen / gastroenterologinen)

Elämyskameli said...

No siis Stadikka-tilannehan tosiaan eskaloitui siinä määrin, että mä "vahingossa" saatoin vähän huitaista vesijuoksevalla jalalla sitä sääreen. Mut urheiluvammoja sattuu kun harrastetaan tosissaan, siihen pitää nalkutusmummojenkin olla varautuneita!