Friday, September 10, 2010

Oodi lounasruokalalle

Mä oon aiemmin ollut huono lounastaja. Tk-työssä työaikasäännöt menee niin, että kun päivän työt on tehty, saa lähteä kotiin. Niinpä mä oon yleensä jäänyt ruokatunniksi tekemään paperitöitä. Nykytyössä on kunnon työaika, jolloin joka päivä pääsee tiettyyn aikaan huolimatta siitä, mitä päivän aikana tekee. Lisäksi töissä on tapana mennä ruokalaan jengillä, joten mä oon tietty seurannut mukana. Sehän on ihan mahtavaa! Meidän ruokalassa on tosi hyvää ruokaa. Tänäänkin oli vaihtoehtoina uunikirjolohta, härkäpataa, juuressosekeittoa ja katkarapusalaattia. Lisäkkeenä on aina monipuolinen ja päivittäin vaihtuva salaattipöytä, 4-5 erilaista leipää ja jälkiruoka (vaihtoehtoina hedelmä tai kiisseli tms). Iltapäivällä on paljon pirteämpi olo, kun on lounasaikaan syönyt. Etenkin tämä korostuu mulla, kun en typerän Pulmicortin takia pysty aamulla syömään mitään. Sairaalan muutto Kamppiin johtaa mun kohdalla viikon ruokalataukoon, mikä tuntuu mun mielestä ihan mahdottomalta. Kiitos ruokala, hurraa lounas!

Mä oon vihainen tietosuojavaltuutetulle ja ennen kaikkea Valviralle, koska ne laittoi JulkiTerhikin pystyyn. Tietosuojavaltuutetun mukaan terveysasemalla työskentelevällä lääkärillä ei ole oikeutta katsoa, mitä hänen sairaalaan lähettämälleen potilaalle kuuluu tai millaisia jatkohoito-ohjeita sairaalasta on annettu, mutta mun syntymävuosi on ookoo näyttää kelle tahansa. Mun mielestä entinen systeemi, jossa kuka vain sai mun tiedot Valviralta puhelimitse tai sähköpostitse varsin helposti, oli oikein hyvä. Käytännössä puhumisen ja kirjoittamisen vaiva on sen verran suuri, että kukaan ei tehnyt sitä huvikseen. Nythän sitä voi vaikka terhiköidä kaikki entiset luokkakaverinsa ihan stalkkerointimielessä. Mun täytyy varmaan vaihtaa nimeä, koska mun nimi on kuitenkin melko harvinainen (joskaan en ole JT:n ainoa sukunimeni edustaja) enkä mä halua, että kaiken maailman potilaat tietää mun syntymävuoden. Onneksi mä en oo sentään enää kliinikko. Perhanan JulkiTerhikki silti!

Toinen mun uusi inhokki on Fb:n Cool Likes ja muut aforismisivut. Siis aivan kauhee konsepti: white trash kopioi jostain aforismikirjasta ajatelmia ja likettää toisten kopypeistaamia ajatelmia. Suuri osa niistä on kirjoitettu väärin, niissä käytetään kammottavia sydämiä ja unohdetaan kielioppisäännöt. Osa on todella ontuvia vitsejä (Parisuhde on kuin koulupäivä, ensin kemiaa, sitten ranskaa ja lopulta historiaa... (huom. autenttiset välimerkit)), osa kiusallisen kömpelöitä elämänohjeita (opettele arvostamaan sitä, mitä sulla on tässä ja nyt, eikä vasta sitten, kun olet menettänyt sen!). Kaiken kukkuraksi Cool Likesiä ei pysty hidettämään, kuten kaikki urpot farmit. Vielä en ole hidettänyt ketään kaveria Cool Likettämisestä, mutta jos se ei pikku hiljaa lopu, joutuu kohta pari tyyppiä hidetyskaivoon.

Elämyskameli suosittelee
ylenpalttinen päämäärätön kiukuttelu

5 comments:

Polaah said...

Empiirinen tutkimus osoittaa että CoolLikesiä käyttää melko juntti väki. Joten sen kun hidetät sun kaikki juntit kaverit!

Lounasruokala roks, Meikussa oli ainakin aina hyvät mätöt. Hienoa, että huomasit yhteyden iltapäivän jaksamisen ja hyvän syömisen välillä!

Polaah said...

Ainiin JulkiTerhikki vaikuttaa
tosiaan hyvältä stalkkausmestalta.

Kokeilin sitä toki jo ja sä nyt olit ainoa jonka keksin etsiä. Löytyi. Huh. Et oo vale.

Elämyskameli said...

Toisaalta ainakin pahin coollikettäjä on mun love-to-hate-ihminen, en mä voi sitä hidettää!

Vitsi, mä olin jo toivonut, että ois löytynyt vain se pökäle.

Anonymous said...

Ultimate samaa mieltä cool likesistä! Ja jos joku ihmisryhmä on haminalaisen (sitä syntymäkaupunkia ei tartte nyt mainita, kyse on henkisestä kotikunnasta!) mielestä junttia väkeä, niin aamen.

Polaah said...

JulkiTerhikki rules stalkkeroinnin suhteen, mä sain järkytyksekseni selville että meidän neuvolan "TÄTI" on mun ikäinen. Se siitä tädistä.

En oo keksinyt vieläkään kyllä muita ketä voisi stalkkeroida.