Saturday, January 10, 2015

Multikulti-mamuliini

Nyt mä oon käytännössä muuttanut maasta. Tavarat on matkalla ja me ollaan tämä yö hotellissa. Huomenna aamupäivällä kannetaan kuorma sisään. Meille selvisi keskiviikkona, että me ei ollakaan tilattu muuttomiehiä vaan vain tilaa autossa, joten tuli aika kiire etsiä kantajia. Lähtöpäähän saatiinkin Lankomies ja kolme kaveria, joiden avulla 65 pahvilaatikkoa, kymmenkunta muovilaatikkoa ja huonekalut siirtyivät tunnissa kuudennesta kerroksesta rekkaan. Saksan pää oli kimurantimpi, kun me ei tunneta täältä ketään. Otin yhteyttä pariin muuttofirmaan, joista ei sähköposteihin edes vastattu. Sitten keksin laittaa avunhakuilmoituksen paikalliseen fb-kirpputoriryhmään ja mulle tuli saman tien kymmeniä tarjokkaita. Valitsin heistä kolme, joista yksi on tänään jalkapalloturnauksessa loukkaantunut, joten kuitenkin kaksi ammattimuuttomiestä saadaan avuksi. Hyvältä kuulostaa. Kiusallista on se, että talon julkisivu ja rappukäytävä ovat vielä varsin keskeneräiset, joten varmaankin isoimmat huonekalut joudutaan tuomaan autotallin kautta ja että Handymanin selkä on sökö, mutta siis pääosin menee hyvin!

Multikulti-maahanmuuttajan elämä on toki hankalaa. Tänään hankaluus konkretisoitui siten, että ruumaan laitetut matkalaukut jäivät saapumatta välilaskulta mukaan Stuttgartiin. Nyt siis mm. Handymanin matkalaukussa oleva imuri ja vaihtovaatteet on jossain välitilassa. Toinen harmitus tuli siinä, että oltiin vuokrattu auto, jota sitten ei vuokrausfirmassa ollutkaan. Eikä mitään muutakaan autoa. Siellä kohauteltiin hartioita ja vikistiin, mutta eihän ne nyt sitten kuitenkaan voineet autoa taikoakaan. Kaikki oli vuokralla. Surkea nettipalvelu, kun antaa vuokrata auton, vaikkei autoa ole. Ja hieman harmittaa sekin, että mä en tajunnut pukeutua Saksan säiden mukaisesti. Täällä on liian kuuma Helsingin talvivaatteille. Mutta niin kauan kuin ongelmat ovat tätä vaikeustasoa, voi olla onnellinen. Handyman on sentään hyvällä tuulella.

Käytiin tänään syömässä Tübingenin keskustan kebappilassa. Mukava turkkilaissetä kysyi saksaa takeltelevilta uusmamuilta, että mistä ollaan kotoisin. Kun tunnustettiin, että Suomesta, niin selvisi että kebusedällä on kavereita Kuusankoskella. Osasi kysyä, että "kaikki salaatti? Sipuli? Valkosipuli?", jatkoi, että "tosi hyvä ruoka!" ja lopuksi vielä "tervetuloa myöhemmin!" Liikkistä.

Elämyskameli suosittelee
uudet elämyskeitaat

1 comment:

Katjn said...

Tsemppiä! Kyllä se siitä. Liikuttavinta tarinassa on ehdottomasti kebusedän Kuusankosken tutut. Ja Händymanin matkalaukkuun pakkaama imuri. Vain Handyman keksii pakata imurin matkalaukkuun