Sunday, April 26, 2015

Hesarin kumartelu

Viime viikonloppuna meillä oli vieraana reipas nelivuotias äitinsä kanssa. Handyman pääsi Legolandiin ja me molemmat opittiin paljon Ninjago-tuoteperheestä. Pelokkaille katsojille en suosittele Ninjago-TV-ohjelmaa, sillä se oli tosi jännä, mutta kun viimein myös Kai löysi potentiaalinsa ja yllätysnimi paljastui vihreäksi ninjaksi, niin kyllä me hurrattiin. Tunnen itseni nyt poikkeuksellisen sivistyneeksi.

Vaalitulos aiheutti täällä lähinnä tyyneyttä. Olin tiiviisti sosiaalisen median äärellä koko vaali-illan, koska YLEn nettilähetys oli ihan susi ja halusin tietää, mitä tapahtuu. Ajattelin, että muut suhtautuvat samanlaisella tyyneydellä tulokseen, koska Fb oli yllättävän hiljaa ja Twitterin valtasi kuvakavalkadi Tuomas Enbusken valvojaiskierroksesta. Pääsin yllättymään, kun neljän vuoden takaa tuttu nillitys alkoi alkuviikosta ja nythän on sitten edelleen internet täynnä surua ja valitusta joka suunnalta. Helsingin sanomien suhteen olen iloinen siitä, että keskustelupalstalla olen nähnyt viikon aikana narinaa niin Hesarin SDP:lle, kokoomukselle, vasemmistolle, RKP:lle kuin vihreillekin kumartavasta linjasta. Hesari tekee jotain oikein, kun kaikki valittavat. Tai no taitaa olla selvää, että HS ei ole perussuomalaisten tai keskustan asialla, mutta kun yli puolet eduskuntapuolueista ovat listalla, on HS aiempaa tasapuolisempi.

Tänä viikonloppuna meillä on sankaritason vieraita, kun tänään syntymäpäiväänsä viettävä Pumpumkatti pakkasi loppuviikosta pehmolelunsa ja ylihuomenna syntymäpäiväänsä juhlivan siippansa ja nukkuu nyt meidän sohvalla. Eilen koettu Mercedes Benz -museo oli yllättävän mielenkiintoinen ja Handyman löysi läheisestä outletistä kahdet kengät ja paidan, mutta ei reissun kohteena ollutta uutta takkia. Tänään päästään Baden-Badeniin kylpemään. Muu ohjelma on toki täysin sankarin käsissä.

Nyt täytyy lopettaa kirjoitus, naputus haittaa nukkuvaa Handymania (nyt klo 7:19) enemmän kuin kukon kiekuminen. Ja se on jo jotain.

Elämyskameli suosittelee
Stuttgartin Mercedes Benz -museo

No comments: