Sunday, April 12, 2015

Viikonloppupuuhat

Tänä viikonloppuna ei tullut kukaan kylään, mikä näin jälkeenpäin ajatellen olikin hyvä, sillä vaikka sää onkin nyt ihan ässä, mä oon toipumassa vatsataudista eikä silloin oo kiva viihdyttää ja vieraiden viihtyminenkin voisi olla niin ja näin. Niinpä on vietetty viikonloppua ihan perinteisin menoin. Eilen käytiin äänestämässä Stuttgartissa. Mä oon äänestänyt jo aika monta kertaa mutta ikinä aiemmin ei vaalivirkailijat oo olleet yhtä yrmyjä kuin Stuttgartissa. Ei tervehdystä, ei yhtään hymyä. Jestas sentään. Luulisi, että kunniakonsulaatin virkamiehen työ on tavallisesti siinä määrin rauhallista, että olisi aikaa kerätä voimia kerran vuodessa tapahtuvaan lauantaivuoroon. Ennakkoäänestystyyliin laput piti tietysti laittaa useampaan kirjekuoreen, joita kuului nuolla antaumuksellisesti kiinni, koska valtiolla ei ole varaa tarrasuljettaviin kirjekuoriin. Handyman pohti, että miksi myös täällä oli uurnan päällä lehti, jota virkailija teatraalisesti siirsi aukon päältä pois, kun kuoren sai laittaa uurnaan. Vaalisalaisuuden kanssa sillä ei voi olla mitään tekemistä, sillä äänihän on suljetussa kirjekuoressa toisen suljetun kirjekuoren sisällä. Ehkä virkailijasedällä oli vain kehittynyt draaman taju.

Tälle päivälle ei ole mitään suunnitelmia. Ajattelin tuossa, että kävisimme Bad Wildbadin kylpylässä, sillä se sijaitsee Baden-Badenia lähempänä, on paperilla hienompi kuin Baden-Badenin kylpylä ja naapurit ovat sitä kovasti suositelleet. Josko olisi niin hieno, että veisimmekin tulevaisuuden kylpylävieraat sinne emmekä B-B:iin! Katselin sitä netistä ja hyvältä näytti. Aloin lukea mainostekstiä: alakerran altaissa saat valita, pidätkö uimapukua vai et, ulkoaltaassa uimavaatteet tulee ablegen. Sanakirja auki, riisua. Just. Mieleen tulee se kerta, kun menin Handymanin kanssa Baden-Badenin roomalais-iiriläiseen kylpylään, jossa ollaan aina nakuna ja jossa ei mun lisäksi ollut yhtään naista, mutta joukottain japanilaisia bisnesmiehiä. Mä en oo kaino, mutta en aio kylpeä Pumpumkatin puolison kanssa nakkena. Keksitään jotain muuta tekemistä.

Elämyskameli suosittelee
uimapuku

1 comment:

Pyry said...

Siis se vaalikuori (ruskea, ei keltainen) rinnastetaan tässä äänestystavassa uurnaan. Ne keltaiset kuoret lähetetään postilla, ei niissä ole mitään erikoista.