Thursday, June 9, 2016

Uutuuksia

Handyman on todennut, että naiset tykkää uutuuksista. Mä kokeilen mielelläni uutta jugurttia, ksylitolipastillia tai mysliä kerran ja palaan sitten takaisin vanhaan ja tuttuun. Uutuuksiin ei kannata kiintyä, kauden jälkeen niitä ei enää hyllystä löydä. Siksi mä oonkin paradoksaalisesti uutuuksista viehättyvä konservatiivi.

Kaikkein konservatiivisin mä oon matkustelupaikoissani. Aiemmin mentiin lomalla aina Berliiniin. Viime vuonna lomailtiin eksoottisesti Ruotsissa, koska mä halusin uutuutta. Nyt ei oo loma, mutta me ollaan silti Berliinissä. Mulla on koulutus ja Handyman on seuramiehenä. Halusin kuitenkin kokea jotain uutta tällä kertaa, joten ei ollakaan samassa hotellissa kuin aina. (Tai siis sanon, että "halusin kokea jotain uutta", oikeesti Radisson oli täyteen buukattu.) Niinpä ollaan Swissôtelissa eksoottisesti Kurfürstendammin varrella eli lännessä. Hotelli on hieno ja sänky on mukava. Tyynyt samanlaiset valtavat liian pehmeät kuin aina Keski-Euroopassa, mutta siksi konservatiivilla on oma Tempur-matkatyyny mukana.

Pääsin vihdoin testaamaan Leppävaaran uuden maauimalan. Kolme viikkoa kestikin. Maanantaina käytiin Lettipitkon kanssa. Sää oli aurinkoinen mutta viileähkö, kello noin viisi. Siellä oli todella hiljaista. Paikka on siisti (tietty, se on ihan uusi). Lettipitko oli innoissaan tavallista leveämmistä perhekaapeista, jollaiset me otettiin. Perhekaapissa oli ylä- ja alahylly, varmaan hyvä perheille. En osaa ottaa kantaa. Mulle riittää pieni puolikkaankin kokoinen kaappi. Samoin kuin uimahallin pukuhuoneiden puolella, penkkitilaa oli ainakin perhevälikössä liian vähän ja sen viereisessä välikössä tuskin ollenkaan. Toisaalla pikkukaappien välikössä näkyi jopa tuplaleveää penkkiä, mikä on hyvä. Penkistä ei tule säästää. Suihkut on muuten hyvät, mutta käsisuihkuissa on täälläkin säästetty. Sauna on iso. 50 metrin allas on oikeinkin hyvä, leveä vesijuoksurata on plussaa. Käytiin pintapuolisesti katsomassa terapia-allasta, mutta oli niin kylmä ettei menty sinne (miksi? Vesi on lämmintä. En muista). Lisäksi siellä on pieni lastenallas ja kolme vesiliukumäkeä, jotka eivät pääty altaaseen. Aurinkotuoleja on, mutta ei nurmikkoaluetta löhöilijöille. Lisäksi pieni leikkipaikka löytyy. Ihan hyvä uimiseen. Leppis varmasti vähentää Stadikan tungosta, mikä on tietysti hyvä. Mä tykkään enemmän Stadikasta, koska olen konservatiivi, mutta ihan kiva tuota uuttakin on käydä silloin tällöin tyyppaamassa. Etenkin silloin kun siellä on noin rauhallista. Niukan pukuhuonepenkkitilan vuoksi ryysiksessä Leppis on varmaan hermostuttavampi kuin Stadikka.

Mä oon nyt kuukauden ajan käynyt uskollisesti joka torstai Citymarketissa ja lauantaisin Prismassa nyhtökauraa etsimässä. Pari viikkoa sitten kävin viikonlopun aikana jopa neljässä eri Prismassa (Kannelmäki, Kuopio, Mikkeli, Lahti). Ei oo löytynyt kuin tyhjä hyllypaikka. Lettipitko oli matkoillaan kuitenkin paketillisen löytänyt ja kuultuaan mun toiviomatkoista antoi sen ystävällisesti Handymanille lastenhoitopalkkioksi. Mä tein siitä tiistaina perusbolognesen. Vähän pettymykseksi jäi. Rakenne ei ollut ihan optimaalinen, vaan aika kuituinen, pitkiä huituvia. Quorn on parempaa bolognesessa. Makaronilaatikkoon voisi sopia? Aion kuitenkin kokeilla vielä uudelleen, jos firma jossain vaiheessa saisi konkreettista tuotetta kauppaan hypen kaveriksi.

Elämyskameli suosittelee
uutuudet

No comments: