Thursday, June 9, 2016

Vanha suola

Vuoden verran eli Suomeen muuttamisen jälkeen mulla on ollut voimakas Saksa-aversio. Kun kuulin, että tämä koulutus järjestetään tänä vuonna Berliinissä, en ollut kovinkaan innoissani. Samalla fiiliksellä olen lähdössä syyskuussa Ranskaan ja marraskuussa Italiaan. Miksei kaikkia voisi järjestää Pohjois- tai Benelux-maissa tai edes Britanniassa? Kaiken maailman Bordeaux't ja Firenzet pitää kiertää, eihän sinne Helsingistä edes pääse mitenkään helpolla. Voiko Milanon ja Firenzen välinen juna olla a) mukava, b) edes siedettävä matkalaukun kanssa tai c) lähes ajoissa? No, joskus joku ehkä järjestetään Tukholmassa. Sitä odotellessa.

Nyt kuitenkin Berliini on vähän muuttanut mun mielen. Berliini on ollut tänään niin viehättävä, että mä oon taas pihkassa siihen. Ihastus on siinä määrin vakava, että päätin nyt, että kesälomamatkalle tullaan tänne. Koska mun loma on tänä vuonna poikkeuksellisen varhain, eli jo kesä-heinäkuun taitteessa, tullaan siis neljän viikon päästä takaisin! Vähän lähden jo innostumaan. Matkaa olen jo toki ehtinyt suunnitella ja lennot+hotellivaraukset tehdä, onhan tässä jo neljä tuntia matka ollut mietteissä. Ohjelmassa on ainakin viime vuonna avattu vakoojamuseo, Hinterm Horizont -musikaali, WW2:n bunkkerit ja tekniikkamuseo. Ja vielä jos dönerin sais.

Viimeksi me ollaan oltu Berliinissä heinäkuussa 2014 eli melkein kaksi vuotta sitten. Viime vuosi oli ensimmäinen pitkään aikaan, jolloin ei käyty kertaakaan. Parissa vuodessa ehtii tällaisessa isossa kaupungissa tapahtua. Kurfürstendammin tietyö on vihdoin valmis ja katu siis jälleen kaunis. Uusia katuja on raivattu rikki. Unter den Linden on toki edelleen auki, metrolinjan U5 pidennys vielä kesken. Välittömästi Potsdamer Platzin itäpuolelle pitkään rakenteilla ollut valtava ostoskeskus on avattu. Käytiin tänään jo alustavasti sitä katsomassa, kunnes tunnelma latistui Handymanin akrofobiaan. Siirryttiin siis maan tasolle kolmannesta kerroksesta. No, sillä on nyt vielä kaksi päivää lomaa, ehkä se voi vyöttää fobiansa ja yrittää uudelleen. Mulla on niin tiiviit koulutuspäivät (perjantai 8:45-18:00 ja lauantai 9:00-18:30) edessä, että taitaa jäädä kaupunkikierrokset ensi kuuhun.

Onneksi oli pakko tulla eturauhasen takia Berliiniin, että tää mun suuri rakkaus syttyi jälleen. Eturauhanen on kyllä mun elämässä suuri siunaus.

Elämyskameli suosittelee
Berliini. Ei siitä mihinkään pääse.

No comments: