Tuesday, July 14, 2009

Kotimaa

Tämän loman aikana on tutustuttu useaan mielenkiintoiseen matkailukohteeseen kotimaassa, koska ulkomaanmatkailuun ei työttömyyden vuoksi ole varaa. Tutuimmaksi uusista kohteista on valitettavasti tullut Pori. Valitettavasti sen vuoksi, että siellä on nyt käyty ikävistä syistä, Handymanin isi on siellä kipeenä. Ja osittain valitettavasti senkin vuoksi, että Pori - Björneborg(i) ei sittenkään ole ihan niin hotti mesta kuin voisi päätellä entisten asukkaiden perusteella. Sieltähän ovat kotoisin niin Jaana Laitinen-Pesola, Timo Koivusalo, Pertti Neumann, Tero Vaara kuin Pikkusiskon Ihq Insinööripoikaystäväkin! Pori on rakennettu vittuilumielessä - melkein kaikki kadut ovat yksisuuntaisia (poikkeuksetta väärään suuntaan) ja kauniit talot ovat harvemmassa kuin Espoon keskuksessa.

Matkat Poriin eivät kuitenkaan ole olleet tylsiä - kaukana siitä. On tylsää että appiukko on sairas, en halua olla epäkunnioittava. Toteanpa vain, että ei ollut tylsää nähdä tiemerkintäautoa kolmostiellä! Mä olin ihan haltioissani, sen näkeminen oli todellakin hienoa. Vähemmän elämys oli se, kun Tampesterin Mustamakkarabaarista oli mustamakkara loppu! Siis sehän on sama kuin että jos Roskapankista ois kalja loppu tai lehmästä maito loppu. Mä olin aika lailla pettynyt, kun en saanut hilarioo. Muita hienoja kokemuksia on ollut Pikkuveljen kanssa automatkailu, Pikkusiskon näkeminen natural habitatissaan, Laukontorin mansikat, Tampereen Stockan kahvila ja Mouhijärvi. Vielä kun Vakoilumuseoon pääsisi. Lähteekö joku mukaan Tampesteriin Vakoilumuseoon?

Muita tällä lomalla käytyjä kotimaan matkailukohteita ovat olleet jo aiemmin mainostettu Kotka, Porvoo, Sipoo, Järvenpää ja Tuusula. Porvoossa nähtiin Homiksen entinen vakkarinakkikiska, Sipoossa ruotsinkielisiä maksullisella rannalla, Järvenpäässä sorsanpoikasia Ystävyyden puistossa ja Tuusulassa maailman epäilyttävimmin ystävällinen Chicosin tarjoilija. Kaikki ehdottomasti ohittamattomia matkailun kultajyviä.

5 comments:

Pyry said...

natural habitatista viis, birthday suit ois kova juttu!

Anonymous said...

Mä lähen, ilmoittakaa kun ootte menossa vakoilumuseoon! Etenkin jos mahtavaksi matkaseuraksi mainostettu Pikkuveli on messissä.

Te ootte vahvasti myös Yön Timon jäljillä näillä reissuillanne, sekä Pori että Tuusulahan on Y.T.:n alkuperäismaastoa.

Rami Lindström said...

Vakoilumuseo kuulostaa jännittävälle! Mikäli mukaan mahtuu, niin ilmotelkaa.

homis said...

Tässähän joutuu kohta jo pikkubussin tilaamaan että kaikki halukkaat pääsee vaklarimuseoon...

Elämyskameli said...

Siitä tulee hegumallinen matka! Voidaan tutustua Tampesteriin muutenkin, voin esitellä myös esim. Pynsän näkötornin maankuulun munkkikahvilan.