Tuesday, August 2, 2011

Juoksevaa proteiinia

Mä oon viime aikoina valinnut yhä useammin ruokajuomaksi maidon. Tarkemmin sanottuna kylmän rasvattoman luomumaidon (ja ei, en koe huonoa omatuntoa siitä, että näinä luonnollisuuden ja karppaamisen aikoina valitsen rasvattoman maidon). Nyt kuitenkin Långstrump kohkasi soijasta tehdyn maidonkorvikkeen erinomaisuutta ja totesi epämiellyttävästi, että maito alkaa mädäntyä jo suussa (varsin tarpeeton kommentti kerta kaikkiaan). Koska luotan Långstrumpin suosituksiin kuin vuoreen (recommended by Långstrump!), ostin soijatuotteen. Tänään aamulla otin jännittyneenä sitä aamupalan kanssa lasillisen. Maku hämmensi: ihan ookoolta se maistui, mutta vaikka en ollutkaan valinnut mitään vaniljatuotetta vaan ihan maidonkorvikkeen, oli maku selvästi makea ja vaniljainen. Sopii aamupalan kanssa kyllä ihan hyvin, varmaan menisi myös leivonnassa ja etenkin vaniljakastikkeen teossa, mutta ei sitä voi kuvitella lämpimän ruoan, esim. spagettikastikkeen tai lihasopan, kanssa juovansa. Niissä tilanteissa valitsisin ehdottomasti mätämaidon. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Ostamani tuote oli Alpro Soya Light ja ihan tuoteselosteessa kerrotaan sitä makeutetun glukoosifruktoosisiirapilla, joten ei ole kumma että maistuu makealta. Omituista. Ehkä pitäisi kokeilla kaupan omaa merkkiä, Alprossa kun on muitakin kummallisia piirteitä.

Elämyskameli suosittelee
oikea juoma oikeaan tilanteeseen
nii ja sitä että joku nyt vihdoin haluaisi ottaa mun ilmaisen testivoittajavesivyön!

11 comments:

hanna said...

mä juon töissä (tai sillo kun siellä vielä olin), sitä alpro soijaa. kahvin kanssa ihan m,enee

Polaah said...

mikä vesivyö?? mulle!

Pumpumkatti said...

JEIJ! Tätä olin odottanut jo pitkään. Polaah ehti vihdoin saamaan jotain :D

Elämyskameli said...

Mäkin petasin tätä Polaah'lle, mutta muija vaan nollailee. Mut jee, nyt Suvi on Polaah'n!

Anonymous said...

Kato niit soijamaitoja on aika montaa erilaista, mm. sellaista, joka on makeuttamaton ja suolaton. Niis makeutetuissa on tosiaan sellanen tietty maku, mikä ei välttis kaikkeen käyttöön sovi. Sit on mm. riisimaitoa, joka on neutraalimman makuista ja litkumpaa. Sori ny tästä epätarkasta suosituksesta, mää en tajunnu sanojeni impaktia.

L.L.

Katjn said...

Kai te ootte myös kuulleet et soija on kuiteski oikeesti perkeleestä: http://kaisa.optimalperformance.fi/?p=94

Katjn said...

Ja toinen linkki vielä: http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/35/Soija_on_junteille.aspx?lang=FI

Elämyskameli said...

Mä bongasin jonkun makeuttaman Alpron hyllystä eilen ja ostin sen. Testaan sitä kunhan edellinen loppuu. Riisijuomasta kuulin töissä, laktoosiongelmainen työkaveri sanoi sen maistuvan jopa vielä makeammalta. Päätin varoa sita. Sitä paitsi soijajuomassa on yhtä paljon proteiinia kuin maidossa, kaurajuomassa vain kolmasosa ja riisijuomassa kuudesosa maidon proteiinimäärästä ja proteiinin takia mä tätä kamaa juon. Mut kiitti huolenpidosta!

Joo soijahan on paitsi perkeleestä myös valmistettu väärin ja se pitäis syödä jotain hapatettuna levämäisenä valmisteena. Japanilaiset kuulemma pyörittelee silmiään länsimaiden soijavalmisteille, joista voi hyväksyä vain tofun, jota mä en kyl ala syömään sanoo japanilaiset mitä hyvänsä. Estrogeenit mua ei huoleta ainakaan niin kauan kun mä syön niitä purkista joka aamu et sen suhteen saa Kaisa surra keskenänsä.

Onkohan toi Kaisa Jaakkola muuten sukua Kaarlo Jaakkolalle? Jos on, niin muijan uskottavuuspisteet putosivat just lattialle.

Katjn said...

Mä en tiedä Kaisan sukulaissuhteista. Mutta oon olettanut ettei toi oo sen tyttönimi kun siinä niiden firmassa esiintyy myös Joni Jaakkola.

Elämyskameli said...

Googlaamalla löytyy sekä Kaisa että Kaarlo jostain sukumatrikkelista, mutta on melko yleinen nimi kyllä. Ja eihän pöhkö isä tee pöhköä tytärtä, mutta blogin perusteella kohkaaminen voisi olla samaa luokkaa.

Pyry said...

Mitäs paskaa tää optimal performance taas on? Kenen kaveri on siellä rtöissä? Mitä?