Sunday, November 30, 2014

Oikaisu

Nyt pitää perua edellistä tekstiä. Siis Hämeenlinnan ja siihen liittyvän harmituksen, ei hunajan osalta. Hämeenlinnassa päivystäminen on näet oikein mukavaa. Mukavuuteen vaikuttaa etenkin kolme asiaa:
1) mä löysin täältä wlanin eikä mun enää tarvii juosta ikkunalle aina kun mä haluan olla internetissä
2) mä tajusin, että mun ei tarvii kykkiä täällä sairaalassa vaan saan poistua ihan mieleni mukaisesti, kunhan ehdin takaisin puolessa tunnissa
3) Täti-ihminen asuu nykyään täällä ja on kuljettanut mua söpöllä autollaan kaupungin vilskeeseen.

Siis ihan oikeasti, tää on kivaa! Ehkä edelleenkin olen sitä mieltä, että kaksikin päivää olisi riittänyt, mutta ei tää nyt mitenkään epäinhimillistä ole. Tehtävät hommat on oikeasti päivystyksellisiä ja mielenkiintoisia, hoitajat mukavia ja meininki kaikin puolin asiallista. Yöllä on tarvinnut tehdä vain ihan oikeasti kiireellisiä hommia eikä niitä ole ollut paljon. Olen tyytyväinen. Ja toisin kuin irvileuat nyt arvelevat, hehkutus ei ainakaan kokonaan johdu siitä, että vuorosta on enää 22 % jäljellä. Suurin katumuksen aihe on tällä hetkellä se, että iPadin näppäimistö joutui tänään kaatuneen vesilasin aiheuttaman hyökyaallon uhriksi eikä nyt toimi enää kunnolla. Eikä siitäkään voi oikeastaan Hämeenllinnaa syyttää.

Täti-ihminen vei mut eilen tutustumaan Hämeenlinnan uuteen vetonaulaan, moottoritien päälle rakennettuun Goodman-ostoskeskukseen. Se oli hieno. Kauppoja oli paljon ja ne olivat ilmeisesti kohteen poikkeuksellisesta muodosta johtuen pitkiä ja kapeita. Onneksi meillä ei ollut lastenvaunuja mukana, koska niiden kanssa ei välttämättä olisi kauppoihin mahtunut. Paikallinen Joel Hallikaisen näköinen trubaduuri oli kutsuttu laulamaan kliseisimpiä joululauluja melurajalla eli meininki oli kuin jokaisessa muussakin ostoskeskuksessa läpi Euroopan. Paikallisopas kertoi, että hämeenlinnalaiset ovat vakuuttuneita siitä, että Helsingistä saakka halutaan tulla varta vasten ostoksille Goodmaniin. Helsinkiläislukijat! Älkää pettäkö Sunny Car Centerin myötä tutuksi tullutta ostoskaupunkia, vaan menkää ostoksille Goodmanin Kirjatorille!

Ja muistattehan, että joulukalenteri alkaa huomenna. Huomenna! Kelatkaa! En nyt kerro teemasta vielä mitään pitkälti sen vuoksi, että en vielä tiedä, mikä se teema tulee olemaan. Muistelisin, että joka vuosi mä ahdistun, kun joulukalenteri tuntuu stressaavan mua aina vain enemmän ja joka vuosi mä kuitenkin ryhdyn siihen taas. Toisaalta kalenteri saa joulun tuntumaan ihanan vapauttavalta, kun ei tarvii ainakaan kalenteria enää kirjoittaa.

Elämyskameli suosittelee
Goodman-kauppakeskus (kauppakeskuksen nimen takia mulla on soinut eilisestä saakka päässä ihastuttava Irwin-klassikko Terveisiä perseestä)

No comments: