Sunday, March 8, 2015

Säteilyä

Mä osallistuin tänä viikonloppuna säteilysuojelukurssille, koska saksalainen lääkäriliitto ei usko Suomen sädeturvakoulutukseen. Ne antoi mulle erikoislääkärin oikeudet, mutta ei silti luota siihen, että mä tietäisin CT:stä tulevan enemmän säteilyä kuin tavallisesta röntgenkuvasta. Kurssi oli kyllä yllättävän hyvä, koska luennoitsijat olivat selvästi pitäneet luentoja jo pitkään, ymmärsivät yleisönsä ja selvästi pitivät asiastaan. Kun vielä lopputentti oli lähinnä muodollisuus (paikoitellen kinkkisiä monivalintatehtäviä, jotka sai kuitenkin tehdä yhdessä kaverin kanssa ja käyttää haluamiansa tietolähteitä), oli lopulta kokemus ihan mukava, vaikka siinä menikin koko viikonloppu. Ainakin mukavampi kuin suomalainen kammottava vastaava kurssi, jonka tentti oli painajaismainen. Söpöliinit saksalaiset.

Nyt täällä on oikeesti kevät. Tänään oli jo +17 astetta lämmintä! Toki se vielä viilenee, keskiviikoksi luvataan +11:tä, mutta kyllä on silti kevät. Joku käveli tänään ulkona sortseissa!

Handyman on käynyt reippaasti jo kolme viikkoa saksantunneillaan. Alkuviikon opettaja on reipas kuulemma klassisen saksanopettajatyyppinen täti-ihminen ja loppuviikosta tulee nuorempi, 40-50-vuotias yksinhuoltaja, jonka kanssa Handyman heittää EU-läbyskää puoliksi vitsiksi muille kurssilaisille, jotka ovat lähinnä Sveitsistä ja Yhdysvalloista kotoisin. Jatkuvasti on paljon läksyjä ja oppitunteja on siis 26 viikossa. Meininki on niinku saksantunnilla yläasteellakin.

Elämyskameli suosittelee
saksalainen säteilysuojelu

No comments: