Saturday, November 20, 2010

Vankila

Me matkustettiin tänään Hämeenlinnaan tapaamaan siellä asuvaa ei-biologista Tätiä pitkästä aikaa. Oli hurjan hauskaa! Käytiin vihdoin siellä nimikkolinnassakin ja siellä sattui juuri olemaan pienoismallinäyttely eli paljon yksinäisiä insinöörin näköisiä miehiä. Kierreltiin hieman myös itse linnassa, nähtiin kuratautikaivo, sisäpiha ja seitsemän leivän uuni. Hoodeilla kun oltiin, päätettiin mennä myös vankilamuseoon. Se oli tosi mielenkiintoinen! Långstrump kävi siellä muutama vuosi sitten ja muistaakseni piti kokemuksestaan. Se oli oikeasti hyvä museo, todella informatiivinen ja kiinnostava. Hurjaa, että se paikka on ollut toiminnassa vankilana vielä 90-luvulla! Mulle tuli voimakkaasti samanlainen fiilis kuin Berliinin Stasi-vankilassa, mutta se saattaa johtua siitä, että muissa vankiloissa mä en oo (vielä) ollutkaan.

Kisujen omistajat on nyt tulleet Ameriikasta ja ilmoittivat tulevansa hakemaan nuo pikku veijarit pois jo ylihuomenna. Voi ei! Just kun mä oon kunnolla tottunut niihin. Oon tottunut Siiri-kisun yöllisiin hellittelyihin ja opin just silittämään Maisa-kisua niin, että se alkaa kovasti kehrätä. Lisäksi mä oon alkanut höpötellä niille yksin ollessani. Ihan pönttöä.

Me käytiin eilen leffassa Katjnin ja Homiksen kanssa leffassa katsomassa uusi Harry Potter. Leffa oli hyvä, mutta katsojat olivat mahdottoman typeriä, mikä olisi pitänyt arvatakin. Siellä oikeesti monet taputti, kun tuli jännä kohta ja taputuksien jälkeen osa katsojista luuli, että tällaisen innokkaan tunteenpurkauksen jälkeen on vähintäänkin sallittua alkaa kovaäänisesti juttelemaan siihen saakka nähdyistä käänteistä, kuin olisivat kotisohvallaan.

Mä oon ruvennut suunnittelemaan tään vuoden joulukalenteria. Kerroin viime vuonna jo kaiken, mitä mulla on joulusta sanottavaa, joten tällä kertaa tullee jokin muu aihe. Toivottavasti lukijoita jännittää!

Elämyskameli suosittelee
Hämeenlinnan vankilamuseo

2 comments:

Polaah said...

Miten kisuton elämä sujuu?

Pyry said...

Kisuthan ne oli varsinaisia vankilan asukkeja! Nyt on tosi tylsää kun kukaan ei yritä lähteä samalla ovenavauksella ulos tai tuu steppailemaan yöllä sänkyyn. Toisaalta ei oo huonoa omaatuntoa kissan elämän virikkeellisyydestä ja asunto on kliinisesti siistimpi.