Sunday, July 8, 2012

Sammakkoprinssi

Handyman on on puhunut koko viikonlopun säästä. Se on ollut suoranaisen ukkoshurmoksen vallassa, seuranut tarkasti Ilmatieteen laitoksen säätutkia ja sade-ennusteita ja välillä murahdellut pahaenteisesti "kohta sataa" tai ääni väristen julistanut "rankkasateen todennäköisyys on 98 %". Murhe oli suuri, kun luvatut rankkasateet jäivätkin vain lauantai-illan viiden minuutin ripsaukseen. Nyt Handyman kiukuttelee Ilmatieteen laitokselle, kun luvattiin liian korkeat todennäköisyydet.

Me käytiin eilen mun vanhempien kanssa Plantagenissä ja Bauhausissa. Ne paikat on ruotsalaiset ja saksalaiset suunnitelleet pien- ja rivitaloasukkaiden viimeistenkin elämänhalun rippeiden hävittämiseksi. Joskus mulle tulee epäpuhtaita ajatuksia pientaloasumisesta, mutta jatkossa riittää että mä mietin Bauhausin valaisinhyllyjä, jotta moiset epäpuhtaat ajatukset häviäisivät mielestä. No se ei oo aiemminkaan ollut vaikeaa, koska haravointi ja lumenluonti on niin kamalia eikä todellakaan oo ylevää pohtia jotain roskamaksuja. Onneksi ei tarvitse pohtia edes parvekekalusteita.

Tuntemattomien saunakäytös on pohdituttanut mua taas tänään. Jatkossa lienee parasta istua siellä hiljaa, vaikka olisikin kaverin kanssa, että välttäisi ventovieraiden irrelevantit keskeytykset. Kerran mä kyselin Geeltä ja Långstrumpilta, onko niillä palavaa halua muuttaa pihalliseen asuntoon, koska mun fb-feedissä tuntuu olevan pienen pihan haluavia melkein vaivaksi asti. Todettiin, että puutarha kuulostaa mahdottomalta vaivalta (kaikilla meillä on asiasta myös omakohtaisia kokemuksia lapsuudenkodeista), mutta kyllähän siihen oli jonkun matamin ryhdyttävä päsmäröimään, kuinka ihanaa on kadottaa itsensä pioninvarsiin ja kuinka puutarhanhoito on niin paljon ylevämpää kuin esim. TV:n katselu. No kiitos inputista, mutta se ei ollut kysymykseni. Tänään juteltiin Långstrumpin kanssa saunassa Enkeli-Elisan keksijästä ja koko kohun surkeudesta, kerroin Kuukausiliitteen juttuja. Olin juuri päässyt kertomasta, kuinka kirjailija syytti koulua, Vantaan kaupunkia ja nimeltämainitsematonta seurakuntaa nihkeydestä, kun saunan nurkasta keski-ikäinen nainen osallistui keskusteluun toteamalla: "No mut Vantaan kaupungin lastensuojelu onkin ihan paska paikka. Ne työntekijät pitäis laittaa riviin ja ampua. Niitä on tosi vähän." Mykistävä lausunto kerta kaikkiaan. Jatkossa on tosiaan ehkä parempi olla synkkänä saunassa hiljaa ja jutella asiat suihkussa tai altaassa.

Eivät kaikki saunapuhujat toki vastenmielisiä ole. Kerran juteltiin Långstrumpin kanssa ihmisen loisista (tähän meitä innoitti Lääketieteellisen aikakausikirja Duodecimin tarpeettoman realistisesti otsikoitu juttu "Perä pörisee, bongaa parasiitti"). Olin artikkelista innostuneena perehtynyt tarkemmin jo unohtamaani bilhartsia-matoon, joka viehättävästi porautuu ihon läpi, ui verisuonten mukana keuhkoon kypsymään, matkustaa sieltä maksaan ja edelleen munuaisiin ja suolen verisuoniin munimaan sekä edelleen keuhkoihin. Tällä kertaa nuori nainen osallistui täysin asiallisesti keskusteluun kyselemällä moisen taudin hoidosta ja hänelle oli suorastaan ilo vastata.  Näiden takia tosiaan pitäisi puhua loisista ja muistakin vastenmielisistä asioista saunassa useamminkin.

Elämyskameli suosittelee
hurmoksellisuus

1 comment:

Anonymous said...

Se mamma, joka halus ampuu Vantaan lastensuojelun porukat, oli kyl jäätävä. Hieno aloitus keskustelulle tuntemattomien kanssa, ei mitään logiikkaa, eikä liittyny puheenaiheeseen mitenkään.

Llå