Friday, August 24, 2012

Moottoritie

Eilen Handyman sai ajaa isohkoa Audia Autobahnia pitkin. Osa Saksan moottoriteistä on nopeusrajoituksettomia ja osassa on rajoitukset. Me ajettiin kummankinlaista tietä pitkin. Matkanteko oli sujuvaa, vain yhdessä kohtaa liikenne mateli kävelyvauhtia noin kilometrin matkan tietöiden takia, muissa tietyökohdissa sai ajaa 60-80 km/h. Valtaosa henkilöautoilijoista ajoi noin 120-130 km/h myös rajoituksettomilla alueilla, mikä tuntui ihan sopivalta nopeudelta. Rekat ajoivat toki hiljempaa, mutta moottoritiellähän ne on helppo ohittaa. Myös Handyman siis ajoi liikennevirran vauhtia, vain pari kertaa turvallisissa kohdissa posotteli hiukan kovempaa. 180 km/h tuntuu jo aika nopealta. Matka oli mukava, vaikkakin Audissa nolotti. Se oli sedan, joten koko ajan oli sellainen tunne kuin mä olen 20 vuotta liian nuori siihen. Lisäksi Audissa oli todella ärsyttävä piipittävä parkkitutka, joka ei vähentänyt stressiä ahtaissa parkkihalleissa.

Audi ja Autobahn liittyivät siihen, että Handyman oli suunnitellut matkan Hampuriin minilomaseksi loman sisälle. Matkan tarkoitus oli kokeilla Saksassa autolla ajamista ja nähdä uudelleen Hampurin pienoismallinäyttely Miniatur Wunderland. Molemmissa onnistuttiin. Miniatur Wunderland on siis iso tila, jonne on rakennettu suuria pienoismallimaailmoita, mm. sveitsiläinen vuoristomaisema junineen, Las Vegas (Jenkit) sekä lentokenttä. Me käytiin joskus Lettipitkon kanssa Essenissä, Hampurissa ja Berliinissä ja silloin käytiin katsomassa MiWuLaa. Paikka on tosi hieno jopa mun mielestä. Handymanille se oli uskomattoman hieno. Sääli vain että siellä oli törkeän paljon väkeä, joten pienoismalleja ei pystynyt omassa vauhdissa tarkastelemaan ja sitten joutui ottamaan valokuvia sen suuremmin kameraan katsomatta (kun vain työnsi kameran ihmisten välistä jonnekin), joten kaikki kuvat on heilahtaneita. Lapsille (ehkä +7 vuotta) tää on ehdottomasti suositeltava, ehkä jopa itsessään matkan arvoinen.
Pikkusiskolle kuva!

Huomenna tullaan kotiin. Haikeeta.

Elämyskameli suosittelee
MiWuLa

3 comments:

Pumpumkatti said...

Jeij, mun vesijuoksukamelikaveri tulee kotiin :D
Mä olisin ma ja ti Pasilassa koulutuksessa, joka loppuu noin klo 16 ja sen jälkeen vois mennä Stadikalle. Eiks niin?

Elämyskameli said...

Pikkuisella varauksella vois onnistua - me ollaan nimittäin todnäk lähdössä Itä-Suomeen alkuviikosta, mutta päivä ei oo vielä varma. Ehkä maanantaina, ehkä.

Pumpumkatti said...

OK, kerrotko sit su iltana, pitääkö pakata reppu :)