Tuesday, August 21, 2012

Pimeä ritari

Me käytiin tänään leffassa. Potsdamer Platzin Cinestar-teatteri on meidän suosiossa, koska se on (melkein) ainoa berliiniläinen elokuvateatteri, jossa leffat näkee originaaliversiona. Siellä on aina melkein tyhjää, mikä johtuu toivottavasti siitä, että me käydään leffassa kummallisiin aikoihin kuten maanantaina klo 18:15. Tänään meidän Batman-näytöksessä oli vain toistakymmentä katsojaa, valtaosa yhdysvaltalaisia. Saksassa pitää kuitenkin muistaa se, että popcornia ostaessa on syytä tarkasti sanoa haluavansa suolaista popcornia, koska nää myy myös sokeroitua ja se on monen mieleen, vaikka maistuu kerrassaan omituiselta.

Varoitus! Seuraavassa kappaleessa ruodin elokuvan juonta siten, että oleellisuuksia paljastuu. Kandee varmaan hypätä yli, jos haluaa pitää jotain salaisuutena.

The Dark Knight Rises oli liian pitkä. Siitä olisi voinut hyvin lyhentää ainakin taistelukohtauksia ja saada silti ehyen kokonaisuuden aikaiseksi. Toki saksalaisten mehu- ja pissatauot myös pidensivät leffaa. Täällä nimittäin mainosten jälkeen pitää voida käydä vielä ostamassa jätskiä ja näin pitkässä elokuvassa on 10 minuutin vessataukokin välissä. Juoni oli toki melko ennalta-arvattava. Jokseenkin koomista oli se, että pääpahis Bane toi mulle mieleen Timo Soinin - molemmat vantteria, kohteliaasti puhuvia mutta sävyltään yleisnegatiivisia kundeja. Heti kun Miranda Tate esiteltiin, mulle tuli mieleen James Bondin Miranda Frost, joka oli kireähkö petturinainen ja sellaiseksi tää Tatekin sitten lopulta osoittautui. Anne Hathaway oli ihana. Loppuratkaisu oli arvattavissa, mutta toi hyvän mielen ja jatkoa seuraa. Manttelinperijä Joseph Gordon-Levitt oli mun mielestä aika komea jo Kolmannessa kivessä ja nyt sitä on sitten pakko alkaa seurata Robinina, mikä on kivaa. Mätkimistä oli liikaa. Joo tuli selväksi, että Batman ja Bane on aika lailla tasaväkisiä mukiloitsijoita tai Bane vähän parempi. Näiden kahden välistä tappelunujakkaa näytettiin yhteensä varmaan 10-15 min ja se kävi vähän väsyneeksi. Miksi Bruce Waynen piti näyttää ihan Jeesukselta vankilasta karatessaan? Miksi piti kuulla koko Yhdysvaltain kansallislaulu ja nähdä useita riivittyjä USA:n lippuja? Kohtuullisen kiusallista. Miksi Liam Neeson ilmestyi yhtäkkiä Brucelle unessa? Kuinka ihmeessä jedi master voi olla Banen faija? Miksi Bane kirjoitetaankin Bane eikä Bayne kuten Bruce Wayne? Kokonaisuutena kuitenkin ihan viihdyttävä pala, mutta liian pitkä, etenkin mukilointia oli liikaa.

Tänään on ollut kummallinen sää. Koko ajan on lämpötila ollut yli kolmessakympissä, mutta välillä on tullut pikaisia isopisaraisia sadekuuroja. Nämä kuurot ovat olleet hyvin rankkoja, mutta lyhyitä, vain muutaman minuutin kestoisia. Kuurot eivät ole kuitenkaan viilentäneet päivää ollenkaan vaan tehneet ilmasta vieläkin kosteamman. Huomisesta pitäisi lämmön kuitenkin vähän laskea eikä enää yli 30°:n pitäisi mennä. Pystyy paremmin kävelemään.

Elämyskameli suosittelee
ihku Joseph Gordon-Levitt

No comments: