Sunday, March 3, 2013

21 tapaa pilata avioliitto

Me käytiin pitkästä aikaa eilen Handymanin ja Långstrumpin kanssa elokuvissa. Mä katson aika harvoin kotimaisia elokuvia, koska yleensä jokin muu kiinnostaa enemmän. Tällä kertaa valittiin kotimainen, koska 21 tapaa kuulosti tarjonnan sopivimmalta niin aiheensa kuin aikataulunsa puolesta (7 psykopaattia olisi kiinnostanut, mutta esiintyi vasta puoliltaöin). Niinpä suosittiin suomalaista.

Kylläpä osui valinta oikeaan! Elokuva oli oikeasti hauska. Kotimaiset komediat ovat usein melko väkinäisiä, mutta tässä oli luontevan lämmin tunnelma ja aidon tuntuisia henkilöhahmoja. Elokuva kertoo kepeällä tavalla avioliitoista avioerotutkijan silmin. Juonta on monissa arvosteluissa haukuttu ennalta-arvattavaksi, mutta kyseessä on romcom - sama kun syyttäisi Bond-elokuvan juonta ennalta-arvattavaksi. Tietysti se on kaavamainen! Mun mielestä hyväjuoniset romcomit (esim Love Actually) on epätyypillisiä. Typerää valittaa tuollaisesta.

Näyttelijät olivat pääosin hyviä. Kohuttu Armi Toivanen, johon mä oon tutustunut aiemmin lähinnä Putous-lööpeissä, oli kerrassaan ihana. Aku Hirviniemi ei vaikuta mitenkään mestarilliselta näyttelijältä, mutta näytti juuri oikealta hönöön rooliinsa. Essi Hellén oli mainio sympaattisena oikeuslääkärinä. Hannele Lauri oli taas ihan rautaa! Riku Nieminen, joka esitti Armin mielitiettyä, oli tarpeettoman vakava ja sen vaimo (irl Aku Hirviniemen puoliso) liian vanhan näköinen babyface-Niemiselle. Pamela Tola näytteli sairaalloisen mustasukkaista ja läheisriippuvaista vaimoa yhtä aikaa hauskasti ja surullisesti. Kaiken kaikkiaan naishahmot olivat hyviä ja mieshahmot jotenkin sivullisia. Ei valituksen sanaa siitä.

Tätä elokuvaa katsellessa viihtyi hyvin. Kertaakaan ei kyllästyttänyt. Tuli hyvä mieli. Lopputekstien aikana soi Samuli Putron Olet puolisoni nyt ja itse leffassa Leif Wagerin Romanssi ja ne riittää mulle todistukseksi musiikin erinomaisuudesta. Yksinkertaisesti 21 tapaa pilata avioliitto on mainio elokuva. Ehdottomasti parasta oli oikea pääosanesittäjä eli kesäinen Helsinki, kesävau! Myös Armi Toivanen on niin ihana, että katson jatkossa kaikki hänen elokuvansa. Mutta Kesä-Helsinki voitti hänetkin. Älä sure, Armi, kakkossija on tässä kisassa kunnia.

1 comment:

Pyry said...

Se oli huijausta se leffa! Esim se lääkäri ei oo oikeesti mikään lääkäri ensinkään. Tulin surullisexi kun puijattiin.