Saturday, October 3, 2009

Vauvaseuraa

Eilen oli aikamoinen vauvaseurapäivä. Ensin töiden jälkeen oltiin Polaah'n + poikasen kanssa kävelyllä ja päivää istumassa. Illalla Handyman oli vielä järjestänyt audienssin Missing Linkin 5-kuukautisen tyttösen luokse kyläilemään. Molemmat vauvat olivat edukseen. Hymyilivät kohteliaasti naamanvääntelyille ja esittelivät bravuurinumeroitaan (kääntyilyä, käsienheilutusta ja ähkimistä). Todellakin hyvää seuraa. Polaah'n kyläillessä saavutettiin myös muuten jännittävä tilanne, kun piti loihtia lounas pelkän pantryn aineksista. Lähdin kokeilemaan soijarouhespagettikastiketta ja se olikin hyvää! Ainoa kömmähdys oli se, että soijat kiehuivat aika voimallisesti yli kattilasta ja paloivat kiinni liesitasoon. Onneksi se on keraaminen. Mutta siis soijarouhe ftw! Ja vauvat ftw!

Tänään on kuukauden ensimmäinen lauantai eli valtakunnan parhaan aikakausilehden (Kuukausiliitteen) ilmestymispäivä. Koska tätä loistolehteä ei kuitenkaan saa tilata kotiinsa ilman jokaviikkoista ylenmääräistä paperijätettä, täytyy muistaa ostaa irtonumeroita. Suru oli suuri, kun huomasin, että ostamani Hesarin välissä ei ollutkaan Kuukausiliitettä. Piti ostaa toinen, mutta ei sitä kauaa jaksanut harmitella - 6 e/kk hyvästä lehdestä ei ole liikaa pyydetty. Ongelmia irtonumero-ostamisessa on: a) sitä on lähes mahdotonta muistaa, jolloin jää ilman, koska sitä saa vain yhtenä päivänä kuussa (onneksi on vanhemmat!) ja b) Handyman ei ärrälle joutuessaan pysty vastustamaan Lottokupongin ostamista. Tämä on surkeaa, koska ei me kuitenkaan voiteta ja Handyman on sitten kovin surullinen, kun rahat on jo mielessä käytetty uusiin autoihin ja asuntolainaan. Aika vähän lohduttaa ne neljä oikein, jotka tämänkin päivän kupongista löydettiin. Kupongin hinnan jälkeen netottiin 60 senttiä. Tällä tahdilla saadaan lotota aika kauan ennen kuin kämppä on maksettu.

Tämän vuoden iloisin päivä on ylihuomenna. On nimittäin vuotuinen asuntolainan koron tarkistuspäivä. Viime vuonna meidän koron tarkistuspäivänä korot sattuivat olemaan vuoden toiseksi korkeimmalla tasolla eli vuosi on nyt kärvistelty lähes 6 %:n koroilla. Tai siis Handyman on, mä oon päässyt nauttimaan valtion korkotuesta. Suosittelen ASP-säästämistä kaikille kiinnostuneille. Nyt siis korko putoaa todennäköisesti 4,5 prosenttiyksikköä! Ihan kivalta tuntuu, kiitos kysymästä.

No comments: