Friday, October 16, 2009

Terveisiä tekstarilla

Mun mielestä Metron tekstaripalsta on ehkä Suomen avoimin media. Muutamalla kymmenellä sentillä voi kertoa sadoille tuhansille ihmisille elämän epäkohdista. Työmatkakävelyssä on se valitettava haittapuoli, että harmillisen harvoin saa Metroa käsiinsä. Tänään vietin muutaman minuutin valtion viraston odotushuoneessa ja ahnaasti sosialisoin penkille hylätyn Metron ihan vain tekstareiden takia. Tämän päivän loistavin viesti -palkinto menee tilitykselle siitä, kuinka Nanny-ohjelma pitäisi lopettaa, koska Fran Drescherin ääni on niin rasittava. Tai jos ei ihan täysin lopettaa, niin alkaa sitten esittää vasta klo 16:25. Pyyntö ei ole kohtuuton, sillä nykyinen esitysaika on klo 15:55. Ilmeisesti tuo puolituntinen luo aivan merkittävän eron nimimerkin arjessa. Toinen nimimerkki toi huomiooni sellaisen epäkohdan, että Pelastusarmeijalta ruoat hakevalla kuluu työmarkkinatuesta 25 % ruokaan, mutta palkasta vain 10 %. Suhtauduin asiaan toki empaattisesti, mutta en siis todellakaan ymmärrä, kuinka saamme asian parannusta - lasketaan ruoan hintaa Pelastusarmeijalla? Kielletään palkkatyössä olevalta Pelastusarmeijan ruoka?

Kävin nöyränä verotoimistossa, koska olen ilmeisesti muuttohulinassa hukannut jäännösverolaskuni. Virkailija oli keski-ikäinen nainen, joka oli erittäin hyväntuulinen, asiantunteva ja näppärä. Heittipä jonkin vitsinkin. Pahoittelin kovasti huolimattomuuttani, mistä virkailija loihe lausumahan, että saan hukata tämänkin, kyllä he tulostavat. Olin varsin otettu. Muistan ennenkin saaneeni verotoimistossa hyvää palvelua. Neganega-Handyman on sitä mieltä, että hyvä palvelu siellä johtuu siitä, että rahaa valuu asiakkaalta sinnepäin, mutta mä en usko siihen. Pakkohan verot on maksaa, vaikka huonoakin palvelua saisi. Mä uskon tai ainakin toivon, että verovirkailijoiden palvelualttius johtuu siitä, että verovirastossa on mukavaa olla töissä. Ainakin multa saa huomattavasti parempaa palvelua niinä päivinä, kun mulla on töissä mukava päivä, ja mäkin oon virkamies.

Oon alkanut henkisesti jo vähän fiilistellä joulua. Tai siis lähinnä joulumusaa, enhän mä sinänsä suurempaa perinteistä joulua vietä - tänäkin vuonna on aattona lento Keski-Eurooppaan. Mua riipii, että joulumusiikkia ei "saa" kuunnella kuin joulukuussa. Ja siis joulumusalla mä tarkoitan musiikillisesti laadukkaita biisejä, jotka harmillisesti sattuvat olemaan jouluteemaisia (esim. Lennonin Happy Xmas, Wham!in Last Christmas ja Feliz Navidad) ja siksi oonkin ottanut puhelimen power playhin nyt nuo edellämainitut ja hyräilyohjelmistoon Maa on niin kauniksen. Jouluvalot tulee vasta marraskuun lopulla, mutta koskaan ei ole väärä aika fiilistellä I'll give it to someone special-special -meiningissä.

2 comments:

Katjn said...

Just eilen mietin jouluvaloa helvetistä. Kohta sekin on aika kaivaa naftaliinista! Huippua!

Polaah said...

Mäkin oon saanut aina hyvää palvelua verotoimistossa! Ehkä ne on vaan onnellisia kun saa auttaa ihmisiä. Tai sit se on just toi Handyn epäilemä rahanvirtaussuunnan mukainen positiivisuus. Esim Kelassa on aina hiton nihkee palvelu.

Toisaalta mä en oo koskaan saanut mätkyjä, vaan aina palautusta.

I´ll give it to someone special-special saatu pään sisäisen jukeboksin ohjelmistoon, kiitos vaan.