Sunday, June 5, 2011

Leveä rata

Uimastadion päätti kerralla parantaa vesijuoksijoiden oloja kaksinkertaisen hyviksi ja levitti vesijuoksualueen kahden radan levyiseksi. Tämä on vesijuoksijoiden olojen paras uudistus sitten väkivallan kriminalisoimisen. Nyt koiraa uiville on keskellä ihan oma hurjastelualue ja mummot saavat puolilaillisesti kellua vierekkäin. Vielä kun Riitta et al oppisivat suosimaan radan oikeaa reunaa, niin harrastus olisi täydellinen. Toisaalta metrin etäisyydellä reunasta polskivia voi näpäyttää ohittamalla ne oikealta. Sitä nimittäin ei ole kriminalisoitu vesijuoksussa. Stadikalla on vihdoin myös ymmärretty, että ulkouinti vaatii soundtrackikseen 70-90-lukujen höpönpöpönpoppia ja laitettu Groove fm päälle koko ajaksi. Ennen oli vähän rasittavaa, kun kesken treenin 22-vuotiaat uimavalvojapojat nokittelivat toisilleen vaihtamalla nrj:n ja klf:n välillä, jolloin joutui kuuntelemaan vuorotellen pepunkeinutus-r'n'b:tä ja hermostuttavaa kikkeliteknoa. Kyllä joku Genesis voittaa ne ulkouimamusiikkina ihan sata-nolla.

Me käytiin eilen Handymanin kanssa kaverin luona Vantaalla. Siellä oli suloinen ja tyytyväinen vauva sekä grilli, jossa isäntä paistoi hampurilaispihvejä ihan Amerikan malliin. Kyllä oli hyvää. Pelasin myös elämäni ensimmäistä kertaa Puerto Rico -lautapeliä. On oikeastaan häpeällistä, etten ole pelannut sitä aiemmin. Pidän kuitenkin lautapelejä harrastuksenani ja Puerto Rico on ollut BoardGameGeek.comin ranking-listalla pitkään piikkipaikalla, joskin nyt näyttää olevan kakkosena Twilight Strugglen jälkeen (sekin on mulle ihan vieras peli). Oli varsin virkistävää pelata jotain uutta pitkästä aikaa. En ihmettele Puerto Ricon suosiota - peli oli hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ja ensikertalainenkin tajusi parin kierroksen jälkeen, mitä kannattaisi tehdä. Tulin viidestä pelaajasta neljänneksi! Komponentit ovat kuitenkin vähän tylsiä enkä usko, että peli-illoissa kävijät jaksaisivat keskittyä pari tuntia kestävään peliin, joten en aio PR:a itselleni hankkia. Vantaalla true gamereiden (=peruspelaajat) luona käydessä pelaan sitä kuitenkin mielelläni joskus vielä uudelleen.

Elämyskameli suosittelee
I can't dance

4 comments:

hanna said...

leveä rata= jee!!!

mäkin olin eilen vantaalla pienissä pihajuhlissa. juhlat eivät kylläkään ollet samat, joissa te olitte , koska paikalla oli erittäin vihainen vauva.

Långstrump said...

Mä en pääse yli siitä, että HH oli eilen premisseillä ja mä missasin sen! Meidän tarttee kehittää joku koodi, millä HH:n läsnäolo ilmaistaan, plus pysyä yhdessä. Nyt mä kadun katkerasti, että otin arskaa enkä tullut suihkuun kun HH riehui siellä.

hanna said...

hmmm. HH ei ole paras lyhenne hullulle hattaralle! kerran siin uimisen välissä saunassa käydessäni näin kyseisen henkilön, mutta sillon se vaan suihkutti ja puhu ittekseen. riehuko se sitte jotain oikee kunnolla myöhemmi??

Elämyskameli said...

Hattis ei riehunut mitenkään suuremmin. Olin sattunut menemään siihen suihkuun, jossa Hattis oli ollut mua ennen ja jostain syystä se oli jättänyt tavaransa siihen suihkun viereiselle penkille. Jotain se siinä tuhisi kun tuli hakemaan ne ja muutenkin keskusteli itsekseen. Mä en kyl pääse yli sen suihkumyssystä.