Friday, September 2, 2011

Uusi työpaikka

Toissapäivänä oli viimeinen työpäivä entisessä ja eilen ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa. Vanhasta paikasta lähteminen oli ikävää. Väki siellä on niin mukavaa ja paikkakin on hyvä. Mä tiesin, että entisessä työpaikassa on tapana antaa pois lähtevälle työkaverille lahjaksi muumimuki, josta mä olin etukäteen vähän harmissani, koska mun mielestä muumimukit ei oo mitään kauheen kivoja. Ilmeisesti työkaverit oli lukeneet mun ajatukset, koska ne oli hylänneet rutiinit ja ostaneet mulle viisi kerää Seitsemän veljestä -lankaa! Ihan loistava lahja. Lisäksi työpaikan taiteilija oli tehnyt upean kortin, jonka kuvituksessa yhdistyivät mun intohimot (uiminen, neulominen, radiologia ja vihreät banaanit). Kaiken kukkuraksi mun pomo oli vielä ostanut mulle ihastuttavan suloisen Jamie Oliverin Little Star -mukin (it's darling), koska se kuulemma kuvasti mua niin hyvin. Herrinjee, aivan liiallista.

Uusi työpaikka vaikuttaa mielenkiintoiselta. Siellä kun pääsee asioista kiinni, niin en yhtään epäile, ettenkö viihtyisi siellä varsin hyvinkin. Eilinen oli vielä aika kaoottinen, kun oli kaikkea käytännön asiaa (esim. avaimet ja tunnukset) järjestettävänä. Itse töitä mä tein aika vähän, mutta muutaman kuvan kuitenkin katsoin. Aika haastavalta tuntui, kun siellä yhtäkkiä peruskeuhkokuvien väliin sattui lasten kuvia, joista mulla ei oo mitään kokemusta ja jotka on pirullisen vaikeita. Onneksi saa olla tyhmä ja kysyä. Haastavalta tuntuu myös töihin pääseminen, vaikka kotimatkalla huomasin, että sopivana hetkenä mennessä vaihdot välihölkällä hoidettaessa ehtii kotiin 40 minuutissa.

Tänään mä en sit mennyt minnekään työpaikkaan, koska oli fysiikan ja säteilysuojelun tentti. Kysymykset olivat oikeastaan ennalta tiedossa, koska aiempien vuosien tenteissä samat seitsemän kysymystä on pyörineet kuin hyrrät (itse tentissä on viisi kysymystä). Totesin vain, että kun ei ole minkäänlaista tenttirutiinia, niin tuntuu mahdottoman hankalalta saada asioita paperille. Ensinnäkin oli tosi vaikeaa, kun jo kirjoitettua tekstiä ei voi editoida (esim. lisätä lauseita väliin), joten selostuksesta tuli aika kaoottinen. Toiseksi oli yllätys huomata, että monimutkainen asia, jonka mä kyllä luulen sopivalla syvyydellä ymmärtäneeni ja jonka mä olen selittänyt usealle kaverille, olikin mahdottoman hankalaa saada kirjoitetussa muodossa johdonmukaisesti selvitettyä. Puhumattakaan siitä, että etusormi tuli kipeäksi, kun viime aikoina ei oo tullut treenattua käsin kirjoittamista, joka on kestävyyslaji. Onneksi tenttirutiini on helppo saada kehitettyä, koska vielä ennen erikoislääkäritenttiä (suuri pelottava mörkö tulevaisuudessa) on ohjelmassa Meilahden sisäänpääsytentti ja mahdollisesti tämän päivän tentin uusinta. Toivottavasti erikoislääkäritenttiin mennessä on rutiini hallussa, en haluaisi reputtaa etusormen kivun vuoksi.

Elämyskameli suosittelee
etusormitreeni

1 comment:

HeliX said...

Juu, kädet kyllä kärsii kirjoittamisesta pitkän tauon jälkeen. Sadan kirjoitetun A4-sivun jälkeen (tämä tapahtui noin neljässä viikossa) oli vasemmassa kädessäni selvästi havaittavissa kallusta kohdassa, johon kynä painaa. Ja kahden sadan sivun jälkeen ei enää kädetkään tule kipeäksi muutamasta sivusta...