Thursday, May 10, 2012

Petollinen valo

Mä oon viettänyt tän viikon koulutuksessa Espoon Hanasaaressa. On ollut kivaa nähdä monia entisiä työkavereita ja oon oppinut paljon magneettikuvista, joista mä en aiemmin tiennyt juuri mitään. Lisäksi Hanasaaressa on erinomainen ruoka, mikä ei ole suinkaan itsestäänselvyys, koska usein koulutukset järjestetään sairaaloissa, joissa sit syödään sairaalaruokaa. Hanasaaressa saa halutessaan vieläpä syödä terassilla ja aurinkoiset sekä lämpimät päivät ovat tämän mahdollistaneet. On ollut siinä määrin aurinkoista, että mä poltin päänahkani sekä kaulani lounaalla eilen. Pirullista, nyt on kampaaminen kipuisaa.

Mua huvittaa se, kuinka paljon mä muutunkaan äidikseni näin vanhemmiten. Aiemmin mä naureskelin äidille, kun sillä on tapana siivota ja kuurata ekstensiivisesti aina ennen siivoojan tuloa. No mulle tulee huomenna siivooja ja tänään mä oon pari tuntia kantanut tavaroita paikasta toiseen, että sen ois helpompi tehdä hommia. Noloa mutta totta.

Handyman on nyt lukenut Christiane F -kirjaa puoleen väliin ja totesi, että mun ei kannata lukea sitä. Mä luulen myös niin, koska Handymanin lukemisilme on kammottavan hirvityksen ja ahdistuksen täyttämä enkä mä halua kokea liian raakaa todellisuutta vapaa-ajalla. Mua jännittää jo se, että kesästä lähtien mä alan päivystää myös suuressa traumasairaalassa ja työkavereiden mukaan olo on joskus aika huono, kun Hesarin pikku-uutiset saa siellä kasvot. Mies joutui raitiovaunun töytäisemäksi ja vietiin sairaalahoitoon tarkoittaakin jotain oikeaa ihmistä, jolla on oikea nimi ja oikeat, käytävällä itkevät omaiset. Siinä on mulle ihan riittävästi realismia.

Tempur oli mielenkiintoinen kokemus. Tärkein ensin: nukuin kuin lapsi. Illalla oli hassua, kun oli lokoillut ensin selällään ja sen jälkeen kyljelle kääntyminen oli tavallista suuremman työn takana, kun sänky oli jo tottunut selinmakuuasentoon. Patja tuntui aluksi aika kovalta, mutta ei sitten oikeastaan enää, kun oli käynyt pitkäkseen. Tänään selkä vaivasi vähemmän kuin aiemmin viikolla (se on nyt kaiken päivää luennoilla istuessa ollut vähän kiukkuisena), mutta sehän voi johtua vaikka kuun asennosta. Naisten sairauksista ei ikinä tiedä.

Elämyskameli suosittelee
siivouspalveluiden hankkiminen

1 comment:

Pumpumkatti said...

Tsekkaa tämä:
http://www.mtv3.fi/koti/arki/artikkeli.shtml/2012/01/1476086/varo-nainen-tassa-iassa-sinusta-tulee-aitisi