Saturday, May 5, 2012

Hemmottelu ja marja

Tänään käytiin Handymanin kanssa syömässä Kattilan Coccolassa, joka oli mainio. Kahdesta toistaiseksi testatusta Kattilan ravintolasta kaksi täysosumaa. Handymanilla oli sudennälkä, joten otettiin alkupalakin. Handyman halusi tapas-lautasen. Mä vähän närpsin siitä, mulla ei ollut ihan alkupalaan asti nälkä. Tapakset oli Handymanin mieleen, mä en niin välittänyt, mut se ei tarkoita, etteikö ne olisi non-nirsojen mieleen. Mä nyt en vain välitä merenelävistä, aurinkokuivatuista tomaateista enkä ylipäänsä viinietikasta. Kaveri oli etukäteen hehkuttanut Coccolan pitsaa ja se olikin tosi hyvää. Pohja oli rapea, tomaattikastike oikeista tomaateista tehtyä ja juusto kunnon mozzarellaa. Ehkä vähän enemmän ois voinut itse täytettä (mulla jauheliha, Handymanilla frutti di mare) olla, mut maku oli mahtava. Jälkiruoat oli lumoavia. Mä otin pannacotan, joka oli garneerattu tuoreilla vadelmilla, pikkumarengeilla, keksinmuruilla ja mansikkasorbetilla ja Handyman otti jäätelölajitelman eli vanilja- ja suklaajäätelöä sekä mansikkasorbettia, päällä keksinmuruja, raparperikastiketta, merisuolalla maustettua tummaa suklaata ja paukkukarkkeja. Ihanaa.

Mä olin eilen Långstrumpin kanssa Kumpulassa jo aiemmin mainittujen lääkiskavereiden kanssa iltaa viettämässä. Oli hauskaa, tulin kotiin tismalleen klo 1:00 (hihii!). Illan aikana keksittiin lähteä joulumarkkinoille Keski-Eurooppaan, ehkä Wieniin. Mä oon innoissani tänään selvittänyt lentoja ja hotelleja. Wienin hotellit on osoittautuneet aika kalliiksi ainakin Berliinin hintatasoon verrattuna, mutta ainakin internetistä katsoen ne on upeita ja niinpä mun mielestä hintansa arvoisia, se on sentään ihana Wien. Ihanuuden mä tiedän siitä, että kun mä olin 10-vuotias, Wien oli ihana. Mihin se muuttuisi? Sen sijaan ihmetyttää, että Jyväskylästä ei toukokuun lopulle löydy kuukauden varoitusajalla hotelleista enää kuin jonkinlaisia sviittejä, joissa on 37 neliöö, oma sauna ja 270 euron hinta. Se ei kuulosta hintansa arvoiselta.

Huomenna mulla on päivystys, sattumalta yhdessä Vilungin kanssa! On aina jotenkin hauskaa laittaa lausuntoa kaverin lähettämään tutkimukseen. Kirjeenvaihto Vilungille on varmaan vielä poikkeuksellisen metkaa. En malta odottaa!

Elämyskameli suosittelee
ravintola Coccola, Linnanmäen Kattila

2 comments:

Vilunki said...

Ehdotan, että lähetteet ja lausunnot kirjoitetaan FB:n smurffikyläryhmän seinälle.

Elämyskameli said...

Handyman ehdotti, että ne laitettaisiin Draw Somethingiin. Hoitajat olis ehkä mälsiä ja kieltäytyis kuvaamasta, jos ei pääse smurffikyläryhmän jäseniksi.