Monday, May 28, 2012

Seikkailu!

Viime viikonloppuna me matkustettiin Handymanin ja Långstrumpin kanssa Jyväskylään katsomaan Polaah'n sekä Kummitytön pesueita. Mä päivystin perjantaina ja unet oli jääneet vähän rikkonaisiksi (yhteensä 4,5 tuntia kolmessa pätkässä), koska yöllä oli ikäviä puuhia ja iltakin oli kiireinen. Olin suunnitellut nukkuvani autossa, mutta auto päätti toisin. Jossain Mäntsälän perämetsässä alkoi pakosarjan merkkivalo palaa ja auto ei suostunut vaihtamaan vaihteita yli kolmosen (kiusallista moottoritiellä). Handyman sai auton kuljetettua vanhalle nelostielle ja jäätiin bussipysäkille. Hinausautohan siinä piti kutsua. Handyman pääsi ison lavettiauton mukaan Vantaalle ja me mentiin Långstrumpin kanssa Tertun taksilla Lahteen. Taksia siellä maaseudun bussipysäkillä odotellessa nähtiin mm. Handymanin ja mun isin sekasikiö ajamassa munapyörää ja mä näin alastoman maajussin pihahommissa.

Mä en oo vuosikausiin ollut Lahdessa ylipäänsä ja aiemminkin kävin vain setävainaan luona tai Messilässä. Onneksi Långstrump tuntee kaikki Suomen keskisuuret kaupungit, joten meillä oli mukava parituntinen torin maastossa. Sen jälkeen Handyman tuli (toisella) autolla hakemaan meidät ja päästiin jatkamaan. Lauantaina meitä (tai siis Handymania) odotettiin Köhniössä jo kovasti (joo, Köhniö kuulostaa ihotaudilta, mutta se on itse asiassa idyllinen esikaupunkialue). Ensin tutustuttiin taloon ja peuhattiin muksujen kanssa (1 v 4 kk ja miltei 3 v:n ikäiset kundit) Handymanin Lego-nosturilla, sitten grillattiin ja lopuksi mentiin vielä yöjalalle Jyväskylän keskustaan. Oli mukavaa, mutta hieman alkoi väsymys painaa, kun en saanut päivällä lainkaan nukuttua. Onneksi Scandicissa oli viihtyisä President Suite, jossa saattoi painaa pään Tempur-matkatyynylle ja Handyman saattoi siellä saunoa yösydännä, kun naisensa nukkuivat.

Aamulla jatkettiin Porkkiksen mestoille, jossa oli siis vanhempien lisäksi Kummityttö kaksine siskoineen. Mainiota väkeä! Käytiin myös katsomassa ulkoapäin Kummitytön uutta asuntoa, johon hän on perhettään muuttamassa ensi kuussa. Matka kotiinpäin olikin jo selvästi vähemmän eventful.

Meidän siivoustäti kävi tänään pesemässä ikkunat! Nyt on kuin taulut seinillä. Toki heti illalla piti sataa vettä, mutta niinhän se toimii. On ne silti puhtaat. Kiitos siivoustädille!

3 comments:

Pyry said...

Jälkimmäisestä autosta kerrottakoon, että kyseessä on E-sarjan coupe-mersu. 1,9-litrainen bensakone hoputtaa auton nollasta sataan 7,4 sekuntiin ja takavetoisena kuivalla asfaltilla lähdöt myös tuntuvat näin pirteiltä.

Polaah said...

Kypärämäki kiittää! (Köhniö on kyllä ihan vieressä..)

Kuten todettu, teillä oli väärä auto alussa. Onneksi tajusitte käydä vaihtamassa. Nosturi pääsi arvoiseensa kyytiin!

PS. Pikkuiset lego-ukot on katoavaisia mut onneks porkkana on vielä tallella!

Pyry said...

No ne olikin semmoisia testiukkeleita tasoryhmän määrittämiseksi. Luottamuksellisesti kerrottakoon, että synttäripaketissa onkin sitten duploja taas.