Friday, September 7, 2012

Jälkkärivinkki

Eka työviikko loman jälkeen oli ihan kiva. Oli mukavampaa kuin mitä Taloussanomat etukäteen manasi. Ehkä iltaisin väsytti hiukan enemmän kuin normaaliviikkona, mutta se ei ihmetytä, kun joutuu venkslaamaan unirytmiä ja keskittymään tuntikausia toisin kuin lomalla. Tässä kun löytää rutiinin, niin eiköhän arjesta tuu ihan lutvakkaa taas.

Mä tein eilen vieraille omenapaistosta Hesarin puolukkapaistosreseptillä. Siihen laitettiin perusainesten (kaurahiutaleet, sokeri, voi) lisäksi myös esim. mantelia ja auringonkukansiemeniä ja mausteeksi kanelin lisäksi kardemummaa ja mä laitoin myös vaniljaa. Se oli herkullisen hyvää, mun mielestä paljon parempaa kuin peruspaistos. Ehkä seuraavaksi jättäisin kuitenkin kardemumman pois, siitä tuli vähän liikaa intialainen pullafiilis. Lisäksi mä tarjosin Glace Bourbón Vanilla -jäätelöä, joka rankattiin alkukesästä HS:n testissä parhaaksi vaniljajäätelöksi. Sekin oli hyvää, ei nyt mun mielestä mitenkään radikaalisti erilaista kuin muutkaan vaniljajäätelöt, mutta ihan hyvää, kauniin väristä ja näppärässä laatikossa.

FB:ssä on jälleen kiertänyt uusi ammatinvalintatesti. Pakkohan se oli tehdä. Se totesi mun arvostavan selkeää organisaatiota, jatkuvuutta ja turvallisuutta. Toisaalta se vihjasi mun olevan muutosvastarintainen ja turhautuvan jatkuvista muutoksista työpaikallani. Mä hakeudun kuulemma ammatteihin, joissa voin auttaa ihmisiä kuten terveydenhuoltoon, lastenhoitoon tai opetuksen pariin. Mun pitäisi kuulemma olla hammashoitaja, kirjastonhoitaja, sairaanhoitaja, lähihoitaja, lentoemäntä, koneasentaja, pappi, poliisi, bussikuski, sihteeri tai lääkäri. Jos mä kyllästyn nykyhommaan, voisin harkita koneasentajan hommia. Niissä ei niin haittaa vaikka onkin jäärä.

Elämyskameli suosittelee
Duunikone

No comments: