Sunday, September 30, 2012

Puuhaviikonloppu

Onpa ollut kiirusta! Toissapäivänä oli Handymanin entisen työkaverin tuparit Kannelmäessä. Handyman oli kutsuttu avec ja mäkin pääsin mukaan. Mä en tuntenut sieltä ketään, kyseisen kaverinkin mä oon tavannut vain kerran pikaisesti jollain parkkipaikalla. Mä en tunne Kannelmäkeä lainkaan, mutta näkemäni pala näytti oikein viihtyisältä. Kyseessä oli 70-luvun rivitaloasunto massiivisessa 190 osakkeen yhtiössä. Järjettömän kokoinen rivitaloyhtiö! Niillä oli oma kerhohuone ja viikottaiset pilatestunnitkin. Mahtavaa. Meidän kerrostalossakaan ei oo kuin noin 80 asuntoa. Vaikken tuntenut sieltä ketään, oli hauskaa. Voihan sitä tuntemattomienkin kanssa rupatella. Lähdettiin kotiin kyllä jo aika aikaisin, kun mä olin päivystänyt edellisen yön ja unet oli jääneet vähän nirkoisiksi.

Eilen oli tosiaan mummin 80-vuotispäivä ja -juhlat. Sankari jaksoi juhlia pirteästi pitkälle yöhön, alkoi jutella nukkumaanmenosta vasta yhdentoista korvilla. Juhlissa oli paikalla mummin ihana sisko, kaikki mun enot, kaikki niiden lapset ja niiden lapset ja tietty mun vanhemmat ja Pikkusisko (Diplomi-insinöörikihlattu jätti kylmästi tulematta pehmoisiin sukujuhliin häiden takia! Outrageous!). Mä olin tilannut tädiltä laukun ja nyt mä sen sain. Se oli tehty ihan just mun tarpeisiin, jatkossa täti alkaa ehkä tehdä samantyyppistä mallia laajempaankin myyntiin, mut tää on ihan prototyyppi. Tosi makee!

Tänään oli Handymanin trophy wife -jäätelöpäivä. Handyman oli kutsunut useita naisia meille tekemään kotijäätelöä, mutta keittiöremontin vuoksi jäätelöiltamat oli siirretty Saareen Handymanin äidin luo. Tehtiin vaniljajäätelöä tismalleen ohjeen mukaan ja mustikka- sekä minttusuklaa-stracciatella-jäätelöä kovasti ohjeita modaten. Vanilja- ja mustikkajäätelöt tehtiin käsin ilman konetta ja stracciatella Lankomiehen tyttöystävän jäätelökoneella. Maut olivat herkullisia kaikissa, mutta stracciatella oli parasta sekä makunsa että koostumuksensa puolesta. Se oli itse asiassa niin hyvää, että tapojeni vastaisesti voisin postata ohjeen tähän alle, vaikkei tää ookaan mikään ruokablogi. Täten nekin, jotka eivät tänään paikalle päässeet, voivat innostuksen puuskassa tehdä tätä kotona ja kuvitella, kuinka mukavaa meillä oli. Aika paljon oli kyllä flunssa ja muut syyt osallistujia karsineet, mutta läsnäolleilla oli kivaa. Myös Anoppi oli osan aikaa paikalla ja hän oli ilahtunut seurasta, etenkin Marylandin mukana saapunut nuorimies hurmasi Handymanin äidin. Kiitti osallistujille!

Stracciatella-kotijäätelö Handymanin tapaan
(5-6 reilua annosta)
2,5 dl täysmaitoa
0,8 dl sokeria
1 muna
(hiukkasen vaniljajauhetta)
2,5 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 pss (120 g) Fazer taloussuklaarouhetta
1 pss (150 g) Marianne Crush -rouhetta

Kuumenna maito, sokeri, muna ja vaniljajauhe kattilassa, älä keitä. Jäähdytä vähintään huoneenlämpöön. Lisää kuohukerma, jogurtti ja rouheet ja sekoita. Kaada jäätelökoneeseen ja toimi tavalliseen tapaan. (Vinkki: myös suurempi jogurtti/kerma-ratio voisi toimia, tässä oli jogurtin maku varsin vieno)

Elämyskameli suosittelee
kivat kotijäätelökekkerit

1 comment:

Anonymous said...

Resepti schresepti, missä kuva laukusta??!