Tuesday, September 18, 2012

Kosteus

Uimastadion meni kiinni, mikä harmittaa kovin. Täytyy mennä sisälle, ei yhtään niin kivaa. Kosteustasapaino pysyy kuitenkin mun elämässä stabiilina, sillä vaikka uimiset talveksi vähenee, niin kotona on varsin kostea ilma. Naapurista löydettiin näet vesivahinko, jonka syyksi paljastui meidän keittiön viemäriputki, joka on tihutellut meillekin ja nyt on keittiö revitty auki. Keittiö on muovitettu ja tulee kolmisen viikkoa näin olemaankin, huomenissa tulee kuivuri. Onneksi vessassa saa vettä käyttää. Kyllä ilman keittiötä muutaman viikon pärjää, mutta vessa-kylppärikompleksi onkin jo kinkkisempi.

Mä päivystin toissapäivänä ja päivystysyön jälkeen menin pariksi tunniksi lastenhoitohommiin. Kun tulin kotiin, oli tarkoituksena ottaa pienet päiväunet ennen saksantuntia. Se osoittautui vaikeaksi, koska tupa oli täynnä putkimiehiä ja muita miehiä, jotka kukin vuorollaan säikähtivät mun tullessa kotiin. Eräskin totesi hämmentyneenä, että oli kyllä jutellut jonkun miehen kanssa tästä. Ei ollut pojille tullut mieleen, että välttämättä tää kämppä ei kuitenkaan ole mikään bachelor pad.

Mä olin viime viikolla Naantalin kylpylässä koulutuksessa pari päivää. Se on ihan pähkähullu paikka. Tunnelma ja sisustus ovat suoraan Silja Symphonyltä 90-luvun puolivälistä. Hotellissa on pitkiä käytäviä, jotka on koristeltu peilein, lasein ja kullanvärisin ikkunanpielin, käytävillä on pieniä kauppoja (vie tuliaisia kylpylästä!) ja paikassa on kymmenkunta erilaista ravitsemusliikettä. Maa-ala on loppunut kesken, joten osa huoneista (esim. meidän huone) sijaitsee laivassa, jonne kävellään sisäkautta putkea pitkin. Meillä oli ilmeisesti luksushytti, koska hytissä oli parvekekin. Valtaosa kylpyläasiakkaista oli eläkeikäisiä, mutta silti kylpyosasto aukeaa aamuisin vasta kahdeksalta. Älytöntä. Asiakkaat kulkevat käytävillä aamutakeissa. Ulkoallas oli ihan kiva, mutta upeamman kylpyläelämyksen saa, jos käy samana päivänä sekä Itäkeskuksen että Tapiolan uimahalleissa. Kokeiltiin kavereiden kanssa vesizumbaa, joka oli todella turhan tuntuinen laji - päämäärätöntä vatkaamista, joka ei lattarimusiikin tahdissa tehokkaasti onnistu vedessä. Luennot olivat hyviä ja ihan mielenkiintoisia. Naantalin aurinko paistoi koko sen ajan, jonka olimme sisällä. Aina ulos tullessa alkoi sataa. Kannatti mennä.

Mukava ilma, sisällä tunkkaista. Mä meen ulos.

Elämyskameli suosittelee
aito ruotsinlaiva

1 comment:

Maskulinity Man said...

Saatoin antaa ymmärtää kyseessä olevan aikamoisen bachelor padin. (esim ovea avatessa: "mä jo luulin että jompikumpi niistä mimmeistä unohti jotain")