Tuesday, January 15, 2013

Lumia-kyllästys

Mua surettaa, kun mä en enää jaksa Lumiaa. Siinä on nyt niin monta pientä ärsytystä, että mun on varmaan pakko kohta siirtyä takaisin iPhoneen. Ai miksi?

  1. Ensinnäkin kaatuilu. Se ei tee sitä joka päivä, mutta useimpina ja useamman kerran. Muuten se ei niin haittaisi, mutta kun se kaatuu yleensä just silloin kun mä oon kirjoittamassa jotain viestiä ja sitten se mun työllä ja tuskalla kirjoitettu teksti häviää. Pahinta on se, että jos se sattuu kaatumaan vasta tulleeseen tekstiviestiin vastatessa, niin se saapunutkin viesti häviää eikä välttämättä enää muista tarkkaan, mitä siinä puhuttiin. 
  2. Siihen ei saa omaa soittoääntä. Mulla on ollut iät ja ajat iPhonessa Jeeves & Woosterin tunnussävel ja se on sopinut mulle loistavasti. Tuossa on nyt joku peruspiipitys, joka on ärsyttävä.
  3. Jos selaimen hakuriville kirjoittaa hakukoneelle hakusanan, Lumia käyttää (tietysti) Microsoftin surkeaa Bing-hakukonetta eikä Googlea. Bing antaa aina eka jotain random kuvia hakutuloksiksi eikä löydä ikinä sitä mitä mä oon hakemassa.
  4. Ehkäpä tärkeimpänä: siinä ei toimi mun isolla rahalla ostamat saksan mobiilisanakirjat.
Toisaalta harmittaa. Mä tykkään sen isosta näytöstä, vaihtuvista lukitusnäytön taustakuvista, neliöistä, podcast-soittimesta ja lutuisesta tavasta hakea Fb-apin yläreunaan kuvia siitä kaverista, kenen tietoihin tutustuu. Se ilahduttaa mua joka päivä, että Nokia on tehnyt niin hyvän puhelimen. Mua vain surettaa se, etten mä tahdostani huolimatta halua käyttää sitä.

Me ostettiin ennen joulua uudet veitset. Tänään sipulia pilkkoessani veistin uudella liian terävällä veitsellä palan vasenta etusormea mukaan satay-kastikkeeseen. Hyvä veitsi. Huono kirjoittaa kymmensormijärjestelmällä.

Edellisen postauksen jälkeen Pumpumkatin huomaavainen puoliso huolestui meidän tekniikkalukutaidottomuudesta ja raportoi, että Androidiin saa kuin saakin sen mun pääsykoekirjan lukuohjelman. Niinpä mä menin ostamaan jonkun Samsungin ja toden totta, se toimii siinä! Toki se lukuohjelma on surkea (kustantajan syy), näpyttimet on niin pieniä, että on miltei mahdotonta osua siihen sivua vaihtavaan näppäimeen osumatta kirjan loppuun - näppäimeen, jolloin mun pitää jatkuvasti muistaa, millä sivulla mä olinkaan menossa, jotta pääsen takaisin. Pitää varmaan ostaa semmoinen sormitietokonekynä, jollaista huumorintajuttomat insinöörit ja sormenjälkiä pelkäävät hysteerikot käyttää. Mut siis kiva, että voin lukea tenttiin sähköisesti.

Elämyskameli suosittelee
iPhone (nyyh)

3 comments:

SoneraPartio said...

Hei,

Löysin googlamalla blogisi ja päätin tulla kertomaan pari vinkkiä :)

Kirjoituksesi perusteella tein päätelmän että sinulla on Lumia 920? Googlaamalla löytyy jonkin verran vastaavia kokemuksia kaatuilusta, ja kun väki on käyttänyt huollossa niin ovat saaneet vastaukseksi että "odotellaan uutta softaa, sillä korjaantuu". Maltahan siis vielä tovin :) Toki, kannattaa melkein sullakin käydä kysymässä huollosta asiaa, mutta uskon että saat sieltä saman vastauksen :)

Noh, omat soittarit sitten, kyllä Lumioihin saa omia soittoääniä kun sen tekee tietokoneen kautta --> http://bit.ly/W6OT3U

Selaimen oletushakukoneen taasen saat vaihdettua sillai kun menet "Asetukset" ja vierität näyttöä oikealle eli "Sovellukset"-osioon ja valitset sieltä "Internet Explorer" ja "Lisäasetukset".

Windows Phonet yleistyvät koko ajan, joten niiden appsitarjonta kasvaa siinä samalla melkoista vauhtia. Joten jos nyt ei löydy mobiilisanakirja-appsia niin en usko että menee kauan kun sellaisia alkaa löytymään. Mutta se on kyllä ihan totta, että AppStoresta hankitut appsit (lisenssit) eivät toimi muilla alustoilla, ja se on kieltämättä aika kenkkua :(

Mutta mutta, toivottavasti näistä oli sinulle edes vähän apua, älähän vielä heitä kirvestä kaivoon :) Lumiat ovat todella mukavia luureja, itsekin tykkään niistä samoista syistä kuin sinäkin ;)

Tero@SoneraPartio

Pyry said...

Kaimastaan poiketen SoneraPartion Tero on asian ytimessä!

Elämyskameli said...

Hei Tero!

Kiitos tiedoista! Mä oon kuullut tuon kaatuiluneuvon itsekin jo kolmesti (siis kavereilta ja puolisolta, huoltoon en oo vienyt), mutta nyt mä kyllästyin. Mun tarkoitus ei ole suinkaan heittää Lumiaa kaivoon vaan otan sen ehkä joskus takaisin. Kaatuiluongelma pitää olla hoidettu ja Dudenin sanakirjat löytyä. Ei kestä kauaa, että mä kyllästyn iPhonen liian pieneen ruutuun, jatkuvaan "päivitä iOS kutoseen" -määräilyyn (enkä päivitä!) ja sormien paleluun (miksi muka sitä ei voi käyttää hanskat kädessä?)

Aurinkoista kevättä ja vielä paljon kiitoksia!