Tuesday, March 24, 2009

Hero no more

Synttärit on mun mielestä ihan koko vuoden parhaita päiviä. Silloin saa olla sankari! Toki nimipäivänäkin ollaan sankareita, mutta aika paljon pienemmässä mittakaavassa - saman päivän synttärisankarit on kovempia jätkiä. Harva 7 vuotta täyttänyt on yhtä innostunut syntymäpäivistään kuin mitä mä oon joka vuosi. Vaikka joka vuosi ikä kuulostaa ikävämmältä, ei itse syntymäpäivänä voi nillittää. Mä iloitsen salaa myös puolivuotissyntymäpäivistä. Toki suurin masennuspäivä on sitten syntymäpäivän jälkeinen päivä, jolloin sankarius on siirtynyt muille (ennen kaikkea Lankomiehelle).

Eilen oli siis vuoden paras päivä. Se alkoi epäselvissä tunnelmissa, koska kärsin elämäni ensimmäistä kertaa todella vakavasta nukahtamishäiriöstä - sain unta vasta neljän jälkeen. Tätä voidaan pitää huonona asiana silloin, kun kello herättää kuuden jälkeen. Mä oikeesti mietin siinä yöllä Handymanin leukojen lonksuttelua kuunnellessani, että jännittääkö syntymäpäivä niin kovasti etten saisi sen takia nukuttua. No en tiedä, mikä ongelma oli. Onneksi syntymäpäivänä ei voi olla väsynyt. Ei voi, vaikka jokainen Vuosaaressa asuva ihminen olisi halunnut tulla mun synttäriä vastaanotolle juhlimaan. Illalla käytiin vielä Handymanin kanssa syömässä. Mä sain lahjaksi semmoisen lisäosan mun kameraan, että voin kuvata sorsia ja tiikereitä lähempää ja SingStar Queenin! Ihan ykkösii!

Viikonloppuna viihdytin itseäni kiertelemällä asuntoesittelyjä Långstrumpin kanssa. Mä totesin olevani juuri semmoinen kauhea korppikotka, joka tulee ilman ostoaikeita kyyläämään, minkälaista väkeä missäkin asunnossa asuu. Profilointi vaan nyt on niin helppoa pienten vinkkien perusteella! Vai minkälainen on ihminen, joka säilyttää Ikean vanhoja kuvastoja siististi kirjahyllyssä? Entä pariskunta, jotka ovat perustaneet kesämökkitunnelman mäntykalusteineen keskelle Kalliota? Tai asukas, jolla on kaappi (ovi avoinna!) täynnä harmaita pukuja, pöydillä pitsa- ja kebabfirmojen esitteitä ja kasinon rahakkeita ja näytön aikana pyykkikone päällä? Ja parasta oli tietty se, että Långstrump löysi mahtavan asunnon - juuri sen kesämökin!

Lettipitko lähti Ameriikkaan ja jätti mulle nAuriksen lainaan. En ollutkaan koskaan aiemmin ajanut a) dieseliä enkä b) Toyotaa. Jos mä joskus tulen ylinopeussakot saamaan, niin tän viikon aikana. En oo juurikaan autoa käyttänyt, mutta molemmilla kerroilla nopeus kipusi herkästi 20-30 km/h yli rajoituksen ihan huomaamatta, koska kaasupoljin on niin kevyt, ettei tarvitse kuin ajatella lopettavansa jarrupolkimen painamisen, kun jo mennään yhdeksääkymppiä.

Osaako muuten kukaan sanoa, tarkoittaako asuntoilmoituksessa sanottu "lv-viemäriputkistot uusittu" että putkiremppa on tehty? - nimim. Epätietoinen

2 comments:

Anonymous said...

Kesämökkitunnelma rules ookoo, harmittaa ettei siitä jäänyt kuvatodisteita! Tosin myyjähän lupasi jättää osan mäntykalusteista sieltä kiinteimmästä päästä mun ilokseni, joten fiilikseen päästään varmasti kuitenkin kiinni.

Luulen, että lv-viemärihäzzäkkä on joku yritys hämätä että putket on tehty vaikka ei olekaan. Mut tää on nyt vaan pervoilupalstan tasoista mutu-kannanottoa!

Rami Lindström said...

LVI taitaa olla lyhenne lämpö-, vesi- ja ilmarööreistä, joten toi tarkottanee lämpö- ja vesiputkia. Paskaputkista ei tietoa.