Monday, May 11, 2009

Ruotsalaisten helvetti

Långstrumpin muutto lähenee ja senpä vuoksi on jälleen valjastettu laina-hatchback Ikean-matkalle. Toissapäivänä oli tarkoituksena löytää PAX-vaatekaappijärjestelmä ja pienempää tarpeellista. Långstrump oli jo etukäteen suunnitellut PAX-kokonaisuutensa ja tarkoitus oli vain keräillä tarvittavat osat ja antaa sitten koko kaappi kotiinkuljetettavaksi. Kunpa se olisikin ollut niin helppoa. Mentiin makuuhuoneosastolle tekemään tilaus. Siellä ilmoitettiin, että yksi suunniteltu osa on poistunut valikoimista. Tätähän ei millään tietokoneohjelma olisi voinut ilmoittaa (kuulemma ohjelma oli kyllä ymmärtänyt, ettei osaa enää ole, koska oli hinnoitellut sen 0 euroon). Seuraavaksi meidän piti "keräillä" osat itsepalveluvarastosta. Siellä huomattiin, että toki 52 kg:n runkoja ja 15 kg:n ovia oli hyllyssä runsain mitoin (kukapa niitä olisi jaksanut sieltä kotiin kantaakaan?) mutta hyllytasoja oli 10:n sijaan vain 4 kpl. Tätä tietokone ei ollut havainnut. Kun kysyttiin näitä lisää, vastaus oli että eioo. Toivottiin sitten, että jospa maksettaisiin vähän enemmän ja arvon Ikea-ammattilaiset voisivat poimia poimintapalvelulla kaiken. Computer says no. Ei voi poimia sellaista jota ei ole. No voisiko poimia vaikka ylihuomenna? Computer says no. Rouvien sopii tulla ensi viikolla uudelleen! Annettiin sitten niiden poimia painavat tavaransa itse ja luovutettiin hyllytasojen suhteen.

Tänään mentiin uudelleen Ikeaan, tällä kertaa Glomsiin. Långstrump oli jo etukäteen varmistanut, että pirun hyllylevyjä on siellä 52 kpl. Kun päästiin itsepalveluvaraston Hyllyn 3 Paikalle 7, nähtiin että siellä on 14 levyä. Hurraa! Lastattiin (niin) nopeasti (kuin pystyttiin) tarvittavat 10 levyä koriin ja olikin noin minuutista kiinni että ne saatiin! Samalla hyllyl
oli nimittäin ruotsia puhuvat isä ja tytär, jotka olivat valitsemassa tyttärelle ihanaa PAX-kokonaisuutta. Kun olivat saaneet rungon ja ovet lastattua, oli strömming tarttua kurkkuun, kun hyllylevyjä olikin liian vähän Burberryille. Vähänpä parivaljakko tiesi, että tuskalla tulee PAX-vaatehyllykokonaisuus hankittaman!

Mä oon ihan fiiliksissä hiirenkorvista! Eilen käytiin oikein kunnolla niitä ihastelemassa eri puolilla Helsinkiä ja toki vähän Vantaallakin äitienpäivän kunniaksi. Vihreä sopii ulkoilman väritykseen niin hyvin!
Hiirenkorvainen puu Kuntatalon edustalla

Psykedeelinen vaali(?)mainos uuden kämpän alakerrassa

3 comments:

Anonymous said...

Tähän tarinaan kiteytyi PAX-ahdistus oivasti! Mutta aatelkaas sitä juhlavaa helatorstaita, kun PAX kootaan! Itellasta just soitettiin ja täysin yllättäen suostuvat aivan nikottelematta säilyttämään PAXinrohjaketta yli viikon!

Mutta kenen naama on tossa psykedeelisessä mainoksessa?! Joka muuten ei varmaankaan ole vaaleihin liittyvä, vaan Kalliossa ihan tavallinen porvarinkurmotuspruju. Niitä voi liimailla muuntajakaappeihin ympäri vuoden, eikä varsinaista kytköstä ajankohtaisiin tapahtumiin tarvita, kunhan sanoma löytyy! Porvarinvastainen tietty!

Elämyskameli said...

Handyman epäili, että kyseessä olisi nimenomaan se luihu sossun teologipomo, jolle muutenkin tuossa jyrähdetään. Mulla ei oo minkäänlaista käsitystä lonkerokaverin henkilöydestä.

Pyry said...

pieni googletus tekee taas eetua: kyseessä on juurikin tämä sosiaalijohtaja, toinen kuva hänestä tämän kolumnin yhteydessä: http://www.h-y.fi/hk/hk2008/ark_08_02_kolumni_pv.html