Saturday, February 20, 2010

Liikuntoa

Pikkusisko työskentelee henkensä pitimiksi jumppaohjaajana. Jumppaohjaushan on oikein kunniallinen aikuisen pissiksen työ ihan samalla tavalla kuin yhteiskuntatieteily tai lakitieteily. Pikkusisko on soluttautunut ainakin kahteen suureen ohjattua liikuntaa tarjoavaan toimijaan. Yleensä PS:n vetämät jumpat on pelottavan kuuloisia, esim joku muokkaus tai kiinteytys tai rvp-muokkaus tai yläkroppamuokkaus ja aika new agelta kuulostava hyvänolon jumppa, jota se vetää lähinnä kotieläintieteen ylioppilaille. Nyt kuitenkin Pikkis oli tuuraamassa jotakuta niska-selkäjumpan ohjaajaa ja se kutsui mut kyytiin. Etukäteen jännitti aika lailla - kyseinen jumppa järjestettiin nimittäin Stockalla. Mä menin sinne ja ilmoitin että nyt mää tulin, saisko 10 matkan korttia. Tyttönen tiskin takana antoi mulle CityShopparin (!) ja tuputti T-paitaa ja eipä aikaakaan kuin 15 minuuttia niin mä olin jäsen ja kaikki. Pikkusiskon tunti oli erinomainen, ei oo sillä - öh kansantaloustieteen - opinnot menneet hukkaan. Tunnista on nyt 1,5 vrk ja kipeenä on takareidet ja keskivatsa.

Eilen kävin palauttavalla vesijuoksulenkillä Yrjönkadulla Geen kanssa. Mun eka kerta luksus-luksus-yläkerrassa. Ihan viehättävä ajatus, mutta jokseenkin virkamiesmäinen toteutus - 2 h uima-ajan jälkeen ei saanut jäädä kahville, vaan olisi pitänyt maksaa kolmannesta uintitunnista, vaikka vaatteet oli jo päällä ja uimakamat sylissä, avaimet oli jo palautettu. Jäi kahveet juomatta. Sinänsä kyllä yläkerta oli ihastuttava: makuulaveteilla varustetut pienet riisuutumis-pukeutumishuoneet lukittavalla laatikolla, pyyhe ja kylpytakki firman puolesta, suuri pehmeälöylyinen puulämmitteinen sauna ja tihein tapaamani höyry höyrysaunassa. Niin ja tietysti pääsi vesijuoksemaan samassa ylellisessä Yrjö-tunnelmassa kuin normaalistikin. Nykyään mä oon tavannut juosta ilman vyötä - on raskaampaa ja menee sen verran hitaammin, ettei tarvii ohitella mummoja. Voi sinne kakkoseen toisenkin kerran mennä, mutta 12 e on vähän diippi hinta, kun kuitenkin käytännössä joutuu kantamaan pesuaineita ja peflettejä koko ajan mukana (vrt. alakerran lokerikot), kuka tahansa voi käydä pöllimässä housut pukeutumiskornerin verhon takaa ja kipakimmat löylyt saa kuitenkin alakerran perussähkösaunassa eikä suihkuissakaan ollut merkittävää etua alakertaan nähden. Alakertakäynti hytissä kuitenkin maksaa valeopiskelijalle (mulle) 2,40 e ja oikeelle aikuisellekin vain 4,80 e, kaapissa vieläkin vähemmän.

Handyman on saanut mielestään neronleimauksen ja aikoo jatkossa kuivattaa paidat pesun jälkeen sängyn yläpuolella. Näin saadaan hukkakuutiot aktiivikäyttöön! Yhtään se ei ajatellut, että a) tekee ikävää kun naamalle tippuu kuivumisvettä ja b) on himputin aavemaista mennä nukkumaan, kun kasvojen edessä roikkuu valkoisia aavepaitoja. Päätös uudesta pyykinkuivatuspaikasta tehtiin yksimielisesti: Handyman kysyi multa, että mitä mieltä mä olisin tällaisesta ratkaisusta, mä sanoin että ihan kauhee idea, Handyman sanoi että jaa, osti tarvittavat vehkeet ja poraa nyt reikiä sängynpäätyyn. Mun isän sanoin: "Täällä on mies ja ääni -periaate: minä olen se mies ja minulla on se ääni."

Elämyskameli suosittelee
vesijuoksu ilman vyötä

2 comments:

Anonymous said...

Mua riemastuttaa Handymanin paidankuivatusidea! Toihan on ihan sairaan huono idis. Mä repesin tolle jutulle, mut sit mä tunsin omantunnon piston kun mietin että tää on todellisuutta viattomalle kamelille.

Elämyskameli said...

Viime yönä oli jo ensimmäiset paidat kuivumassa. Linko toimii toistaiseksi niin hyvin, ettei ne nyt suoranaisesti tippuneet naamalle, mutta kyllä siinä epämiellyttävyyttä oli.