Sunday, February 7, 2010

Lautasliinaindeksi

Itiksen Prisma on sitä mieltä, että kohta tulee kevät. Koko lautasliinaosasto on vaaleanvihreää ja -keltaista, retuliiniä ei näy missään. Hyvä onkin, jos kevät nyt pian saataisiin, koska a) mä oon lopen kyllästynyt lumikasoihin ja sohjoon ja b) mitä nopeammin on kevät, sitä nopeammin mun työsuhde päättyy. Lautasliinaindeksin mukaan kevät on jo ovella.

Ne häät oli ihan kivat. Semmoiset varsin perinteiset. Vihkimistilaisuus vedettiin pitkän kaavan mukaan eli ehtoolliset oli ja kaikki. Pappi oli aika onneton tapaus: unohti sovittua ohjelmaa ja piti anopin sanojen mukaan "erikoisen" puheen. Häiden teema oli musiikki: kirkossa veisattiin virsiä joka välissä ja sekä kirkossa että juhlissa sukujen pelimannit esittivät kaikki osaamansa musiikkikappaleet. Koska hääpari on myös musikaalinen, niin tietysti kaveritkin ovat, eli kun sukusoitannat oli hoidettu, alkoi kaverisoitanta. Tämä oli kuitenkin onneksi melko mukavaa, koska kaverit olivat RWBK. Tanssille ei edes jääty, koska kotiinkin piti päästä. Ruokana oli karjalanpaistia, joka oli hyvää. Oli kakkua ja pipperiä ja pullaa ja kahveeta. Jes. Morsiamen isän puhe oli vähän pitkäveteinen, mutta siinä oli sentään joku rakenne. Sulhasen äidin ja kummitädin puheet olivat pitkiä ja tylsiä: sulhasen äiti aloitti elämänkertomuksen siitä, kun sulhanen oli sikiö ja kummitäti luki pitkiä pätkiä oman äitinsä (eli sulhasen isoäidin) päiväkirjasta itkua häiritsevästi tyrskien. Mutta tällaista maaseudulla.

Handyman ajoi esimerkillisesti molempiin suuntiin. Mua ei juuri edes pelottanut. Automatkoista ei ole muuta valittamista kuin että ne olivat pitkiä (hääparin vika) ja anoppi jorisi joutavia (anopin vika). Handymanin käytös oli blus blus.

Tänään, kun oli vielä pyörät alla, käytiin keski-ikäisesti Prismassa ostoksilla. Ostettiin niitä keväisiä lautasliinoja ja mä löysin vihdoin niitä Finlandia-voitokkaita salmiakkeja. Ne on kyllä hyviä. Mun suuhun ovat ehkä aavistuksen suuria, mutta ymmärrän valinnan - pienempänä niiden rakenne ja tekstuuri ei pääsisi oikeuksiinsa. Ne ovat kyllä mun mielestä tämän hetken parhaita salmiakkeja. Edelleen kuitenkin haluaisin urputtaa Finlandia-nimestä. Kuinka Finlandia-palkinto voidaan myöntää ruotsalaiselle tuotteelle?

Elämyskameli suosittelee
Malaco Must Dark Shots

3 comments:

Anonymous said...

Jee, propsit Handymanille! Maalaishäät on kyl mahtavii, oliks mitään takapaksibileitä?

Elämyskameli said...

Ei ollu bootbileitä, koska oli pakkasta ja koska maalaiset oli kuitenkin laittaneet viiniä ja olutta halukkaille tarjolle.

Polaah said...

Jos olis ollu venäläistä verta niin paksit olis ollu auki sisätarjoilun lisäks! Venäläiset maalaishäät ne vasta jotain on!