Tuesday, February 23, 2010

Talvikisat

Olympialaiset on tapaus. Ei niinkään urheilu (melkein kaikki kisat kestää liian kauan ollakseen kiinnostavia), mutta meininki. Luulen, että osallistujilla on hauskaa. En kuitenkaan ymmärrä, miksi niiden pitäisi kiinnostaa ketään muuta kuin osallistujia ja niiden sukulaisia. TV:ssä mua rassaa se, että Suomessa keskitytään lähinnä niihin lajeihin, joissa on suomalaisia osallistujia. Ihan samahan se muuten olisi, mutta kun ne lajit on aina oikein erityisen tylsiä: siis kamaan hiihto, mäkihyppy, mäkihyppyhiihto (ehkä yhdistetty?), jääkiekko ja keihäänheitto nyt hirveimpinä. Osa urheilulajeistahan on jopa hyvää viihdettä, talvilajeista esim. freestyle-hypyt, kelkkailu (etenkin skeleton-kelkkailu, jossa tyypit menee mahallaan pää edellä 120 km/h) ja curling (se on niin söpöä!) ja kesälajeista taitouinti ja voimistelu. Näitä ei kuitenkaan näytetä telkkarista lainkaan ja niin paljon ei kiinnosta, että jaksaisin rakentaa internetistä olympia-shrinen. Sen sijaan näytetään jotain mäkihyppyä tuntikaupalla joka ilta ja jopa siis jo ennen kuin ne hypyt alkaa. Tässä yksikin ilta huolestuneen näköiset poolopaitaan pukeutuneet miehet heilutteli käsiään ja kaakatti sitä, että joku oli kaatunut jo harjoituksissa ja aiai nilkka ja polvi oli ottaneet kipiää mutta kyllä tästä vielä noustaan kummulle. Sekin ärsyttää, että kaikki kolumnistit nyt murehtii että oishan niitä mitaleita pitänyt enemmän tulla ja että naishiihtäjät on kaikki ilkeitä ämmiä ja kuinka niillä ruotsalaisilla käykin aina niin hyvä tuuri. Niin ja ainainen katkeruus Ruotsia kohtaan ärsyttää: kuinka ne nyt on muka tahallaan hävinneet jalkapallossa joskus 2001 ja jääkiekossa 2006 yhden matsin ja että kehtaa Leijonapoikia nyt samasta syyttää! Katkeruus ei ees suinkaan kohdistu pelkästään Ruotsiin - ruotsalaiset ei kai ees osallistu esim. mäkihyppyyn, mutta silti pitää olla katkeria sit vaikka Itävallalle, kun niillä on niin monia hyviä hyppääjiä ja meidän hyppääjillä on kaikilla liian isot vaatteet, polvi kipiä tai grogilasi tyttöystävän naamassa.

Kuitenkin ehkä karmein olympialaisten epäkohta on se, että ihmiset luulevat sen olevan aivan ookoo keskustelunaihe. Potilaat surkuttelevat suomalaisten kurjaa onnea, ratikassa keski-ikäiset miehet veistelee kuluneita mitalitavoitevitsejä ja altaassa vaakasuorassa vesijuoksevat mummelitkin vaakkuu, että kyllä nyt pitäisi kutsua pojat kotiin. Ei jaksa kiinnostaa moinen paskanjauhanta. Olisivat hiljaa jos ei todellakaan ole muuta puheenaihetta kuin joidenkin räkäposkihiihtoharrastus.

Elämyskameli suosittelee
TV1, MTV3, Nelonen, MTV3 Max, Discovery ja BBC Prime.

4 comments:

Lettipitko said...

Right on! Ei voisi olla enempää samaa mieltä.

Anonymous said...

Aivan!!

Ja ehkä eniten vituttaa se hehkutus joka tuhannen kerta niistä mitalitavoitteista: tuntuu että se tavoite lasketaan about kaavalla suomalaisosallistujien lukumäärä -2 ja unohdetaan että muistakin maista tulee niitä urheilijoita. Sit on kova ihmettely kun mitalitavoitteeseen ei taaskaan päästy.

Ja nimenomaan toi että jokaista pitäis asian kiinnostaa, en käsitä.

Polaah said...

Mun on kyllä yhdyttävä täysin näihin kommentteihin ja Kamelin tekstiin. Sitäpaitsi ne urheilijat ei oo ees kovin komeita. Ja vaikka olis, niillä on ihan liikaa maskeja ja hiihtopukuja ja muita suojuksia, että niitä edes näkis. Joten tässäkin asiassa talvilajit häviää kesälajeille (vrt. mäkihyppääjät/uimahyppääjät), yhtä tylsiä lajeja kaikki mutta edes silmänruokaa voi saada kesälajeista.

Polaah said...

Kameli, päivitä blogiasi!