Monday, October 11, 2010

Heikkoa tuulta

Handymanin juoksukauden päätavoite eli Vantaan maraton on ohitse. Nyt meillä asuu maratoonari, joka juoksi 42195 metriä alle 248 minuutin eli heikon tuulen nopeudella. Onnea Handyman! Valitettavasti hinta oli kova - varpaissa ja reisissä on hiertymiä, aamulla oli pylly kipeä ja illalla todettiin luurankolihaksen hajoamisen merkit vessanpöntössä. Jälleen Handyman oli sitä mieltä, ettei koskaan lähde enää kilpajuoksuun, mutta nyt se on taas menossa vuoden päästä. Hupsu.

Nyt kun Handymanin terveys alkaa vähän kohentua hullun juoksun jälkeen, niin mulla on sivuontelotulehdus. Ja niin kuin mä luulin, että sen voisi sarvikuonolla estää. No ei voinut. Perhana. Haluisko joku työntää 15-senttisen neulan mun vasempaan sieraimeen?

Tänään oli viimeinen mamu-lääkärikurssin opetus. Tää tehnee hyvää tälle blogille, koska nyt mä voin kirjoittaa blogia niinä viitenä tuntina viikossa, jotka mä käytin mamu-kurssin tehtävien laatimiseen ja tarkastamiseen. Mä oon nimittäin ollut varsin surkeena siitä, että mä oon päivittänyt Eurolääkäriäkin harvemmin! Mä aion nyt vilkastuttaa tätä. Ainakin vähäksi aikaa.

Elämyskameli suosittelee
kilpajuoksujen välttely

3 comments:

Anonymous said...

Kieltämättä Eurolääkäri ei oo mikään mairitteleva benchmark mitä tulee päivitystahtiin!

Mun mielestä on tavallaan hienoa, että rabdomyolyysi nyt muuttui lihaksi Handymanin kohdalla, koska mä aina varoitan siitä kun joku on menossa maratoonille ja mua ei ikinä oteta vakavasti. Syystäkin, koska muistan oppineeni tän asian eräältä viiksekkäältä fysiologilta, ja nehän on tunnetusti kaikkein kauimpana todellisuudesta.

Anonymous said...

onko se teiän rabdomyolyysi mitä?? nestehukkaa ja jotain eksoottista siihen lisäksi? Suvi mennääkö huomenna uimaan, mä oon valmis meneen. (meinaan vaan kun sulla oli se joku ontelojuttu. Voin työntää neulan sun nenään jos annat ohjeet). muhun iski joku allergia/hormooni, koska mun naama on täynnä kirkkaanpunasia laikkuja. kiusallista, ja vielä synttärinä!

Elämyskameli said...

Rabdomyolyysi on lihasten hajoamista. Se kuuluu oikeastaan asiaan pitkässä rasituksessa. Ongelma syntyy siitä, että nämä hajoamistuotteet saattavat sakkautua munuaisiin ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa munuaisten vajaatoiminnan. Hoitona on lievissä tapauksissa runsas nesteytys, jolla Handymankin saatiin terveeksi.