Saturday, February 19, 2011

Myötä- ja vastoinkäymisiä

Mä huomasin tänään, että tänne turina ei ole vallan tyhjänpäiväistä. Lukija Puotila-Kulosaari-akselilta oli huolestunut mun kylmistä jaloista ja otti ystävällisesti yhteyttä kertoakseen hyvistä talvikengistä. Mä innostuin ihan hirveesti - oisko mulla mahdollisuus päästä kevääseen kymmenen varpaan kera (muutamaan otteeseen oon jo ollut huolissani kuoliomahdollisuudesta)? Suositellut kengät ei edes olleet mitenkään rumat, joten mä googlasin heti että mistä niitä voisi löytyä ja menin katsomaan. Ei kovin yllättäen ne oli loppu joka paikasta. Sit mä tein jotain hirveää. Ostin ihan maailman kauheimman rumat mustat feikki-Uggsit, joista vasen on vielä liian iso (ja osoittautui, että vasen rullaa sukan makkaralle ja tekee siitä mytyn varpaisiin), mutta a) ne oli tarjouksessa (silti ehkä rumuuteensa nähden aika kalliit) ja ennen kaikkea b) ne on taivaallisen lämpimät. Mä olisin esim. eilen ollut valmis maksamaan ehkä enemmän kuin niiden kenkien hinnan, jos mun varpaat olisi olleet niin lämpimät kuin tänään. Mä oon taivaassa. Mut on ne kyllä niin rumat, että ei niitä voi käyttää kuin tällaisissa poikkeusoloissa. Långstrump, olen pahoillani.

Handyman ja pakkanen rikkoivat mun puhelimen. Tai siis jostain syystä Handyman päätti lähteä kotoa kaupoille kuin tuulispää noin 5 min ennen kuin mä olin suunnitellut lähteväni. Tästä seurasi se, että Handyman ehti edelliseen ratikkaan, lähetti viestin ja kun mä pakkasen takia kaivoin puhelimen laukusta, putosi se maahan ja sen etulevyyn tuli valtava haava. Mun silmä ei kestä sitä haavaa enkä mä suurin surminkaan halua siihen mitään suojakalvoa, joten se piti viedä korjaukseen. Sitä ei kuulemma voi korjata vaan se vaihdetaan johonkin refurbished-versioon. Oikeastaan enää ei edes harmita, koska ton akku oli aika sökö ja toiveissa olisi, että refurbished-iPhonessa olisi parempi akku ja tietty haavoittumaton etulevy.

Tänään on jännitysten päivä, koska me ostettiin hallista ruotsalaista luomubroileria. Nyt pitäisi keksiä sille joku hyvä ohje, joka tekisi onnelliselle kanalle oikeutta. Ilmoitan sit, et tuliko hyvää.

Elämyskameli suosittelee
lämpimät varbuliinit

3 comments:

Polaah said...

Alennuksesta ostetut LÄMPIMÄT kengät saa täyden hyväksynnän täältä!

Mun varpaat on pysyny hienosti lämpiminä sisätiloissa takkatulen äärellä, mutta satunnaiset ulkona piipahtamiset on hoidettu Vikingin Gore-Tex-talvikengillä jotka on toki rumat koska ne on vaelluskengät mutta taivaallisen lämpimät ja kaikenlisäksi kosteudenpitävät eli menevät myös loskakeleillä loistavasti pitäen varpaat lämpiminä.

Mut mä oonki käytännöllisyys-estetiikka-akselilla 99% käytännöllisyys-osaston kannattaja. Kumisaappaat vesikeliin, talvikengät talvikeliin, en aio jalkojani kiduttaa ja hermojani venyttää säähän sopimattomien releiden takia.

Anonymous said...

hyvä et nyt on varpaat lämpimät!!! mulle on toi ulkonäkö ollu aina ykkösasia, kuten tiiätte (hahaha), mutta ymmärrän rumien kenkien lämpöarvon! mua ei kyllä oo kylmyys nii haitannu, mutta ymmärrän täysin että se vaivaa ihmisiä joiden esim. pitää mennä joka pvä töihin.

tänää oltii melko pikällä lenkillä, mutta toppasin porsun hyvin. ja lenkki vei baarista toiseen: hakiksen hallin baari - alko - eläintarhan neste - piritta - koti. lenkillä sormet ja nenä vähä jääty

Vilunki said...

Vimillä valkoisina pidettävät tennarit toimivat hyvin kesät talvet.