Monday, February 7, 2011

Kokowääh

Lomailu on mukavaa. Tarkoitus on levätä, eli jos sattuu olemaan väsynyt, voi ottaa päiväunet eikä tarvitse stressata siitä, että pitäisi tehdä jotain. Handyman torkahti päivällä kolmeksi tunniksi ja sillä aikaa mä guuglailin Saksassa asumisen käytännön asioita (Mistä kannattaa etsiä töitä? Paljonko saa palkkaa? Millainen tuloverotaso Saksassa on? Miten verotus poikkeaa Suomesta? Mitä asuminen maksaa? Mitä tietoja viranomaiset tarvitsee?). Hyviä nettisivuja on internetti täynnä, esim. tuloverolaskuri. Oli kiva näpytellä näitä sillä aikaa kun vieressä nähtiin unia. Mä löysin meille jo kämpänkin. Nyt pitäis enää erikoistua. Kuinka 3,5 vuotta voi ollakin niin mahdottoman pitkä aika?

Tänään käytiin paitsi Höyhensaarilla, myös syömässä Panasiassa ja tutustumassa paikalliseen kulttuuriin elokuvateatterissa. Katsottiin ihan oikeasti oikea saksalainen elokuva (englanninkieliset tekstit) nimeltä Kokowääh. Mun mielestä se oli herttainen ja kiinnostava, Handymanin mielestä onnettoman huono. Mut mitä Handyman kulttuurista muka tietää? Sen mielestä Katri Helenalla ja Kaija Koolla on hyvä meininki.

Ai niin unohtui eilen kertoa lentokoneen kanalauman suhteesta lentokonetarjoiluihin. Ystävällinen lentoemo kysyi, haluavatko rouvat sämpylänsä mit Käse oder Schinken, cheese or ham ja Taija sekä Päivi vastasivat kuin yhdestä suusta nou. Taijan vieressä istunut valitettavasti nimettömäksi jäänyt (mun mielestä Marjukan tai Sirpan näköinen) nainen uskalsi kysyä: "Hau mats is it peid?" ja kun selvisi, että ihan maksutta semmoisen leivän saa, niin siitähän riemu repes. Mulla meinas revetä pelihousut. Jos haluut sämpylän, ota sämpylä. Jos sämpylä ei maistu, ei sitä kannata ottaa vaikka ilman saisi. Pihinä-mallin mukaan kasvatettu nuoriso voi olla toki eri mieltä.

Elämyskameli suosittelee
Kokowääh kaikille iloisista ja herttaisista elokuvista pitäville (saatavilla ainakin englanninkielinen tekstitys)

7 comments:

Anonymous said...

Katri Helenasta on pakko mainita, et sen popista en niin välitä, mut supporttaan sitä nuoren ystävän suhteen! Plus onhan se hehkee.

Re: sämpylägate - mulla toi Pihinä-menneisyys alkaa olla jo karistettu. Toisaalta onhan se niin että se on kaikki kotiin päin mitä ilmaseks saa. Mut onhan se ihan *** demaria. Paitsi jos kyse on alkojuomasta, silloin kannattaa juoda kaksin käsin!

Anonymous said...

Ja PS: kiitos Kamelille aktiivisesta raportoinnista! Melkein joulukalenterifiilis! Ja sit vielä, mulle tulee kyl mahoton ikävä teitä sit kun muutatte, joten jos mahdollista niin hankkikaa sellainen kämppä mihin mä mahdun lurkkimaan aika-ajoin!

Anonymous said...

joo, kannatan ilmasta alkojuomaa ja isoa kämppää teille! mäkin tuun käymään siellä ja mahd. tuon sukulaisenikin. tuun käymään varmaan ton pinkkifledasen muijanki kanssa!

mutta täytyy kyl todeta, että teiän lennolla on ollu aika voittaja jengiä!

Elämyskameli said...

Mä siis hommaan vähintään kaksion, todennäköisesti kolmion ihan teitä (ja osittain Legosia) varten. Todellakin kannattaa tulla kyläilemään, kun matka Helsingistä lentokoneella Berliiniin maksaa vähän vähemmän kuin junalla Tampereelle (halvimmillaan 29 e / Intercityllä 29,60 e).

Anonymous said...

ohoh, se onkin tosi halpaa lähtee berliiniin! kyllähän sitä ny ennemmin lähtee maailamn metropoliin kun Tampereelle. Tampere oli kyllä ihan hyvä paikka, kun siellä viimeksi kävin, vaikkakin mun rahat hupeni heti kaupungin tarjoomiin iloihin (eli spice iceen).

Elämyskameli said...

Toki ne 29 euron lennot hupenee nopeesti, me saatiin semmoiset kerran kun varattiin heinäkuussa matka pääsiäiseksi. Mut esim. tänään tilaaja saisi kesäkuuksi lennot 45 eurolla eikä sekään oo paljoo, vähemmän kuin matka Jyväskylään. Jyväskylässäkin on toki Spice Ice, jota ei Berliinissä kyl valitettavasti oo.

Anonymous said...

Hyvää kustannusanalyysiä, kaverit!