Sunday, February 27, 2011

Kulttuuriviikonloppu

Mulle ja Handymanille on ilmeisesti vaikeaa ostaa lahjoja, kun me saadaan usein leffalippuja. Ne on kyllä tietysti aina tervetulleita, koska leffassa on kiva käydä. Joskus voi kuitenkin ahdistaa, jos ei tunnu tulevan yhtään hyvää leffaa ja liput kuumottavat taskussa vilkutellen voimassaoloaikojaan. Nyt ei kuitenkaan ahdista, sillä kiinnostavia elokuvia tuntuu tulevan joka viikko ensi-iltaan. Nytkin ovat tuloillaan ainakin Black Swan, Gnomeo & Juliet sekä Sovinto. Mielenkiintoisia elokuvia on tullut ensi-iltaan jo aiemminkin ja tänä viikonloppuna mä katsoin niitä: perjantaina espoolaiskaverin (jonka Kameli-nimeä mä en just nyt muista) kanssa Kuninkaan puheen ja eilen Långstrumpin kanssa Hella W:n. Molemmat oli todella hyviä, King's Speech jopa niin hyvä, että se pääsee bluray-hyllyyn, kunhan tulee myyntiin. King's Speech oli paitsi kiinnostava historiankuvaus, myös koskettava draama ja paikoitellen hillittömän hauska. Näyttelijät olivat loistavia, samoin käsikirjoitus. Elokuvasta huomasi, että Briteissäkään ei ole määrätöntä määrää näyttelijöitä, koska ainakin kolme keskeistä henkilöä oli mulla muistissa Harry Potter -tähtinä. Hella W oli varsin mielenkiintoinen ja siinä etenkin tunnelma ja puvustus olivat huipputasoa. Oma tietämättömyys haittasi eniten - oli arvailtavissa, että totuutta lieni hieman kaunisteltu ja mutkia oiottu, mutta asiaan perehtymättömän oli vaikeaa arvata, missä kohtaa. Hyvä leffa kuitenkin.

Vanhat tutut Maisa-kisu ja Siiri-kisu tulee meille hoitoon taas muutamaksi viikoksi muutaman päivän päästä. Hurraa! Eilen oltiin Handymanin ja Långstrumpin kanssa kisujen omistajien läksiäisbileissä, joissa oli siis lähinnä Handymanin työkavereita. Handyman uuvahti jo puoliltaöin, mutta me hilluttiin Långstrumpin kanssa siellä kahteen saakka. Aika reipasta multa. Miellyttävä yllätys oli Kossu-Russchian, joka on jopa mulle jokseenkin kelpaava juoma.

Kivaakivaa että pakkaset lähti hellittämään! Tänään näkyi jo tippuvia räystäitä ja auringossa tuntui pikkuisen lämmittävältä. Mäkin pystyn hengittämään jo miltei normaalisti eikä ulkona enää ketuta kauheesti. Voi käyttää vähemmän noloja kenkiä ja juttelemaan kävellessään. Toivottavasti ei tuu enää tarpeettoman kylmä ja toivottavasti lumesta, jäästä ja roudasta päästään pian eroon.

Elämyskameli suosittelee
King's Speech ja Kossu-Russchian

7 comments:

Anonymous said...

se on aina ilahduttavaista löytää juoma, josta pitää!

Pyry said...

Mistä keksitkään kokeilla tällaista exoottista juomaa?

Anonymous said...

mä luulen että joku toimi agitaattorina, ja kameli kokeili sitä sen agitaattorin yllytyksen takia

Elämyskameli said...

Mä keksin eksoottisen juoman siitä, että ihku Handyman toi sen herrasmiesmäisesti mulle käteen, koska ei kehdannut ostaa mun pyytämää drinkkiä.

Anonymous said...

oi ei! mikä oli sun pyytämä drinkki? 100 g vodkaa?

Elämyskameli said...

Joo just 100 g vodkaa! (Tai Ville Vallaton)

Anonymous said...

Kyseiset bileet kuului kyl kaikin puolin kulttuuriviikonloppuun, mm. juomakulttuuriin tutustumisen ja Karhumaurin puolesta.