Saturday, March 2, 2013

Hälytys on aiheeton

Meillä on viikonlopun ajan auto lainassa ja päätettiin juhlia sitä menemällä Prismaan. Koska Kannelmäen Prisma on länsihelsinkiläisyydessään suorastaan eksoottinen, mentiin sinne. Oltiin ehditty vasta työkaluosastolle, kun alkoi palohälytys ja automaattikuulutus, joka kehotti asiakkaita pysymään rauhallisina ja etenemään lähimmille vihrein valoin merkitylle hätäpoistumistielle. Me noudatettiin, mutta henkilökunta kielsi meitä poistumasta sitä kautta ja ohjasi puutarhakassan kautta takapihalle. Takit oli sentään päällä, mutta hanskat ja pipot autossa. Helkkari että oli kylmä. Varpaatkin palelivat kunnolla ensimmäistä kertaa tänä talvena, siis sillä tavalla kuin lapsena viikottain luistimissa. Kyllästyttiin 10 minuutin jälkeen paleluun ja käveltiin viereiselle Nesteelle kaakaolle. Kuuma kaakao, hyvä konsepti. Sillä välillä palokunta oli todennut, että hälytys oli aiheeton ja ostoskiimaiset asiakkaat oli päästetty takaisin lämpimään. Mekin tietty mentiin. Mua jotenkin ihmetytti se, kuinka monet ihmiset olivat jättäneet lastatut kärrynsä käytäville eivätkä palanneet enää niitä hakemaan. Mua suretti pakasteet. Näin jopa pakastehyllyn vieressä kärryn, jossa oli (siinä vaiheessa jo sulaneita) pakasteita. Kuulutuksesta huolimatta siinä oli varmaan unohdettu pysyä rauhallisena.

Mä oon lähdössä torstaina suureen konferenssiin ulkomaille. Mä oon ihan tohkeissani. Viisi (tai siis kolme + kaksi puolikasta) päivää opiskelua kavereiden kanssa Keski-Euroopassa! Yritän kovasti jo suunnitella, mitä luentoja menisin katsomaan. Sääli, että ohjelma on internetissä niin surkeassa formaatissa, että jatkuvasti tulee pelattua Bubble Shooteria välillä.

Elämyskameli suosittelee
pipa päähän ostoksilla

1 comment:

hanna said...

aattelin kosiskella sua la uimaan, mutta ootkin ulkmailla! muista syödä siellä mielenkiintosia ruokia! se on musta aina matkan parasta antia!

muistan varpaiden luistinpaleln lapsuudesta, yök! yksi syy miks vihasin koululiikuntaa.