Friday, May 10, 2013

Liian hieno huone

Pieni lomapyrähdys Ruotsiin on alkanut. Ollaan täällä Handymanin ja Långstrumpin kanssa ja huomenna nähdään ehkä Lettipitko! Jee! Oltaisiin haluttu mennä Radisson Waterfrontiin, mutta jääkiekkokilpailun vuoksi se oli täynnä. Tultiin sitten Scandic Grand Centraliin. Jostain syystä mulla ei ole varausvahvistusta sähköpostissa, mutta enpä voi valittaa - tää huone on aivan liian upea meille. Tää on todennäköisesti suurempi kuin meidän asunto, täällä on kaksi kylppäriä ja kaksi telkkariakin! Herrinjee. Ja erityisesti tässä ilottaa hotelliaamupala, ennenhän me ollaan yövytty Tukholmassa aina Omenahotellissa. Nyt voi olla tyytyväinen.

Tukholmassa on pikkuisen enemmän kevät kuin Helsingissä. Puut näyttävät kaukaa katsottuina jo vihreiltä ja illallakin on 15 astetta lämmintä. Näin toki pitää etelässä ollakin ja sitä paitsi Helsingissäkin on jo hiirenkorvia. Kuten aiemminkin, lehdet tulevat puihin ekalla Uimastadion-viikolla.

Me tultiin Arlandasta kaupunkiin Arlanda Express -junalla. Kyseessä on massipäälliköiden liikennöintiväline, sillä sateenkaaribussi maksaa noin 10 e/hlö, Arlanda Express 20 e/hlö ja taksilla pääsee viidelläkympillä. Arlanda Express on näistä toki nopein (20 min vrt. sateenkaaribussi 40 min) ja varmaankin myös mukavin. Toki asemalla oli ikävä virtsan lemu, mutta itse juna oli nopea, penkit todella mukavat ja tunnelma rauhallinen. Yleensä sateenkaaribussissa tulee paha olo, mutta siellä toisaalta saattaa olla sympaattinen kuski, joka soittaa suomenkielistä kanavaa matkustajien iloksi. Mä kyllä tykästyin tuohon Expressiin ja aion mennä sillä toistekin (en tällä matkalla kuitenkaan, koska en matkusta Tukholmasta Arlandaan). Ehdottomasti voin kyllä massipäälliköille suositella. Ihanaa ja ihanan kallista!

Elämyskameli suosittelee
Tukholman kevät

2 comments:

Anonymous said...

Se tais kyllä maksaa pikemminkin kolmekymppiä. 260 kruunuu.

Elämyskameli said...

Hyvä tarkennus. Mä aattelin hinnan siitä ostamastani kahden hengen kimppalipusta, joka oli 380 kr eli 22 e/hlö, mut tosiaan yksittäin ostettuna se oli ton 260 kr.