Friday, November 21, 2008

Kharwis!

Tänään käytiin "viimeisellä auditointikäynnillä" Pienellä Miehellä. Kuten aiemmin oli puhetta, on Kharwainen Mies ollut poissa jo pitkään. Oltiin Handymanin kanssa päätetty, että vielä yhtenä perjantaina mennään ja sitten jos selviää, että KM ei ole enää töissä, vaihdetaan kantista. No ei se ollut tänäänkään töissä, mutta Handyman fiksuna poikana kysyi Pitkältä Mieheltä, että onko "pitkätukkainen kaveri" vielä vahvuudessa. Ja selvisi, että on! "Pitkätukkainen kaveri" on vain 10-11 viikon lomalla Nepalissa. Eikä kuulemma oo enää pitkätukkainen vaan puolipitkätukkainen (jonkinlainen polkkatukka ilmeisesti). Jihuu! Tulee itsenäisyyspäiväksi takaisin. Hurraa Kharwainen Mies!

Handyman on kehittänyt itselleen sähköprojektin parvekkeen oven viereisen hyllyn taakse. Ongelmana oli eilen saada kytkintä liitettyä sähköjohtoon (ilmeisesti) ja tähän kysyttiin apua sitten Homikselta, Pikkusiskon Ihanalta Uudelta Teekkaripoikaystävältä ja jopa Espoosta (!), mutta ilmeisesti SAP-analysaattori, teekkari ja sähkö-DI eivät tiedä sähköstä mitään (ei se mitään, en mäkään tiedä) ja niinpä Handyman kysyi asiaa tänään töissä. Joku sympaattinen sähkömies oli sitten neuvonut, ja kuulemma ihan hyvä että olikin - Handymanin mukaan ilman niitä ohjeita olisi vakava sähköisku ollut realistinen. Nyt tuo uuttera nikkaroija oli sitten hankkinut "sähkömittarin" hommiaan mahdollistamaan. Mä en kyllä täysin luota tuohon puuhasteluun, kun mä tiedän Handymania paremmin, mitä tuolla voi mitata (Handymanin mukaan pelkkää jännitettä, mun havaintojen perusteella myös virtaa: ei oo lukion fysiikan opiskelu mennyt täysin harakoille).

Mulla on aika paljon maahanmuuttajapotilaita nykyisin, ehkä joku 10 %. Ne on ihan mukavia, enemmän mua ottaa päähän juopot ja narkkarit. Mamut ovat rauhallisia, kiitollisia ja siistejä ja tulevat aina selvänä vastaanotolle. Ongelmia aiheutuu yleensä lähinnä kielestä. Joko he eivät osaa suomea juuri lainkaan tai sitten osaavat, mutta jotenkin väärin. Tänäänkin kävi oikein herttainen iranilainen mies pienen ripulivaivaisen poikansa kanssa ja mulle aiheutui huomattava hämmennys siitä, kun tämä mies kutsui koko ajan ulostetta paskaksi. Eihän siinä mitään - asia tuli kyllä selväksi, mutta kun muuten kyseessä oli kohtelias, ystävällinen ja siisti mies, oli kontrasti jonkinmoinen. Mutta mistäpä sitä voisi tietää, jos on kerran oppinut, mikä on paskaa niin ei sitä tule mieleen, että se nimenomainen sana ei ehkä olekaan yleiskieltä.

6 comments:

Polaah said...

Hehe, toi paskajuttu on kyllä niin fakta, kukapa sitä olis sitten opettanut ulosteen oikeita nimityksiä?? :D

Ja tohon sähkömittari-hommaan. Iskällä on kans joku semmonen vekotin jolla se "taajuuksia" tms mittailee aina kun tekee sähkötöitä (joihin ei tietenkään ole pätevyyttä, mutta osaamista kai), joten kyllä se ainakin hyödyllinen laite on!

homis said...

Kuten aikaisemmin tuli ilmi, en siis jutellut Handymanin kanssa näistä sähköjutuista.

Oletan että oikaiset tämän ensi tilassa, kiitos :)

Elämyskameli said...

Oikaisu tässä: Homis ois totta kai osannut Handymania neuvoa, kunpa vain Handyman olisi tajunnut Homikselta kysyä!!!!

Katjn said...

Mä luulen että asia on just toisin päin: homis ei todellakaan osaa neuvoa ketään sähköasioissa ketään, kaikkin vähiten handymania, ja halusi välittömästi korjata asian niin, ettei kukaan koskaan erehtyisi kysymäänkään.

Anonymous said...

Mä olin ihan totaalisen yllättyny, että Handyman ei kysynyt et onko se karvainen mies vielä töissä. Mut mikä ilouutinen että on, mäkin haluun joskus tulla sen sit bongaamaan!

Anonymous said...

Ja vaikka mä tiedän varmasti kymmenen lempinimeä Homikselle, niin toi maustevyö oli uusi!