Saturday, November 29, 2008

Liikkuvaa kuvaa

Käytiin eilen Yläkerran kanssa katsomassa Madagascar kakkosta. Oikein letkeä ja hauska animaatio. Finnkino olisi kyllä voinut pyrkiä parempaan, koska ainakin kuusi kertaa ääni katosi muutamaksi sekunniksi. Se oli aika ärsyttävää. Lisäksi mieletöntä teiniväkeä salissa, takana istuvia nauratti kaikki. Lisäksi ne pitivät muutenkin hauskaa siellä, mikä nyt on ihan ok. Vähemmän olisivat kuitenkin voineet potkia istuimia. Mun takana ollut muija huitoi yhdessä vaiheessa takillaan niin kovasti, että sai sen mun naaman eteen, mikä anisen häiritsi katselukokemusta. Mutta vapaa-ajalla ei hermostuta.

Kävin pitkästä aikaa Malmilla yhden päivystyksen tekemässä. Oli onneksi leppoisaa, yölläkään ei tullut ketään ja sain nukkua hoitajien puolesta koko yön (5:30 heräsin itse ihmettelemään, että miksi puhelin ei soi, enkä nukahtanut uudelleen enää, typerä minä). Aikamoisia ihmiskohtaloita siellä taas tapasi. Ainahan siellä on niitä jotka ottavat jostain elämäntuskasta tai hetken mielijohteesta yliannoksen lääkkeitä ja soittavat sitten ambulanssin ja itkevät päivystyksen käytävillä pakolliset kuusi tuntia teatraalisesti. Toki tälläkin kertaa tuli pakolliset oodeet, mutta tällä kertaa ne eivät olleet ihan tyypillisiä 18-23-vuotiaita väärinymmärrettyjä naisia tai uunoja miehiä vaan enemmänkin vanhanpuoleisia, jotka olivat tekoansa suunnitelleet ja itsemurhaviestitkin jättäneet. Ne on aina vähän surullisempia tapauksia, mutta meidän vastuullahan on vain hoitaa ne fyysisesti kuosiin ja Auroran osaamiskeskus jatkaa sitten siitä.

Lunta ei näy enää muuten kuin pieniä länttejä ikkunasta siintävällä jätemäellä. Tämä lumen määrä kelpaa. Nyt on vielä luvattu ihan reilua suojaa, ettei maa ole jäätymässäkään. Kameli hörähtelee tyytyväisnä.

No comments: