Thursday, November 12, 2009

Kesä on ohi

Asiaa pohtineille tiedoksi, että nyt ei ole enää kesä. Kulmakapakka purki nimittäin eilen terassinsa talviteloille. Turhia ovat siis ilmatieteen laitoksen määritelmät talven alkamisesta - kapakkaindeksin mukaan se alkoi nimittäin tänä vuonna 11. marraskuuta. Tai ehkä nyt on vasta syksy, sillä niiden valomainoksen kello on kuitenkin vielä kesäajassa.

Me ollaan lomalla! Parin päivän miniloma alkoi tänään, seuraavan kerran töihin vasta maanantaina. Tänään on jo käyty aamiaisella Fasulla (mulle karjalanpiirakkaa ja Handymanille quiche) ja pohtimassa tuttavalasten mahdollisia syntymäpäivä- ja joululahjoja Stockalla. Vielä ei muuta ostettu kuin lahjapaperia ja ruusukkeita. Melkein harmittaa, että jo kuukausia sitten suunniteltu loma sattui juuri tähän sikisepidemian kiihdytyskauteen, koska nyt olisi oikeasti hauskaa olla töissä. En aio kuitenkaan kovinkaan syvästi surra, pianhan sinne pääsee takaisin.

Handyman on loman kunniaksi legoillut. Yhtenä yönä kun mä nukuin rauhallisesti lapsen lailla, oli ystäväni Handyman rakentanut kaamean puolitoistametrisen rumiluksen, joka on yllättävän epästabiili ja varsin hyödytön. Långstrump luuli, että sillä saisi tuotettua energiaa olohuoneen ilmavirrasta mutta ei edes. Lavat pyörivät vain pyöritettyinä. Ja haluaisin vielä korostaa, että Handymanilla EI ollut lupaa rakentaa 1,5-metristä tuulimyllyä legoista meille kotiin. Tällainen lupa annetaan vasta sellaisessa asunnossa, jossa on lelu- ja pelihuone. Nykyisessä asunnossa ei ole edes makuuhuonetta, joten vaimon kärsivällisyyttä ja hyväntahtoisuutta on nyt käytetty törkeästi väärin. Puhumattakaan siitä, että tänään se suunnitteli ostavansa maailmankokoisen leikkiautoradan. No way, Handyman!

2 comments:

Anonymous said...

Mä pysyn kannassani, että toi legonen on melko iso ja yllättävän hyödytön. Dislike.

Anonymous said...

Edellinen siis sen varalle, että Handyman alkaa puolustella legostaan. Kamelihan on toki samoilla linjoilla.

Ja legosen surkein puoli on se epästabiilius!