Tuesday, November 3, 2009

Kuumeilua

Kuumeilu on hauska sana. Ihan kuin se olisi rento puuha, melkeinpä harrastus. "Mä kuumeilen." Hyvää kamaa se H1N1-rokote. Puolessa tunnissa alkoi päänsärky ja parin-kolmen tunnin päästä tuli kurja olo. Immuunijärjestelmän tuntien otin kuumemittarin esille ja positiivisesti se vilkutteli. Vielä aamullakin oli kuumetta ja jäin kotiin. Väsynyt, veltto olo, lihaskipuja ja päänsärkyä. Kuin flunssa mutta ilman nuhaa ja yskää. Erinomaista. Ja vaikka kuinka olenkin innoissani immuunijärjestelmäni toimivuudesta, en silti aio ryhtyä immunistiksi. Jätettäköön se ala Lettipitkolle.

Olen lepopäivän kunniaksi googlaillut sukunimeäni. Olin luullut, että mun sukunimelliset on kaikki mulle sukua, mutta Google löytää mulle täysin tuntemattoman viisikymppisen Elinan sekä ilmeisesti keskenään sukua olevat Antin, Vesan, Miikan ja Juhon. Mä oon tästä aivan tohkeissani. Ainakin Antti ja Vesa on ilmeisesti kolmekymppisiä eli ollaan melkein ikätovereita. Onkohan ne mulle sukua? Vai ihan sattumaa?

Tein myös eliittitestin, joka antoi tulokseksi 0,2 %. Olen siis varsin duunari. Toisaalta jos elitismi mitataan 1600-1800-luvun ylioppilaiden lukumäärällä ja SKS:n Biografiakeskuksen tietokannoista laskien, niin olen varsin ylpeä siitä, että olen non-eliittiä. Eliittitestin sivulta oli linkki vuosien 1914-22 sotasurmatiedostoon, josta löysin isänisäni isän (tai isäni isänisän), joka kuoli viikon sisään isänisäni syntymästä, joutui mestatuksi. Aika hurjaa.

Pomo soitti justiinsa että mut on määrätty Laaksoon arkityöhön ensi viikoksi! Toinen asia, mistä voi olla tohkeissaan. Ja sit on siis myös immuniteetti kunnossa.

1 comment:

Anonymous said...

Kuumeilu on lähes yhtä kiva harrastus kuin huimaaminen. Siis kun usein sanotan "huimaava mummo" sen sijaan että "mummo jota huimaa".

Mäki haluun sikisrokotteen, tommonen yhen päivän flunssa ilman inhoja ylähengitystieoireita ois kiva!