Wednesday, May 5, 2010

Ambiance

Suurin osa kiinalaisista ravintoloista on koomisia paikkoja. Koko sisustus lautasliinoja myöten on selvästi ostettu geneerisestä kiinalaistukusta tai Tiimarista ja tunnelma on aika paperinen. Musiikkina soi joku yhdentekevä plimplom, jossa ei ole kuulijalle selvää, onko koko 25 min samaa biisiä. Ruokakin on standardoitua kuin Mäkkärissä ikään - Handyman on sitä mieltä, että kiinalaisten ravintoloiden ruokalistan lukeminen on typerää, kun joka paikassa on kuitenkin samat tarjoomukset. Yleensä tunnelman kruunaa seinällä oleva led-valotaideteos, joka esittää Niagaran putouksia. Mä kävin tänään Kallion parhaassa kiinalaisessa Ken Yaussa syömässä ja meinasi siinä mennä alkusalaatin perinteinen appelsiinilohkonpuolikas väärään kurkkuun, kun musiikkina oli plimplomin sijaan New Kids On The Blockin Step by Step. Edellisestä kuulemiskerrasta on varmaan 17 vuotta. Huomasin kyllä, etten vieläkään tiedä, mitä siinä oikeesti sanotaan, kun mieleen on painunut vain tuolloin 7-vuotiaan Pikkusiskon sanoitus "Step pai step / uu peipii-i-ii / kana ketsuppi hampurilainen". Muitakin biisejä tuo sanaseppo sanoitti, esim. henkilökohtaisen suosikkini "Tanssi lambadaa / lambada on hyvä taa-ans-sii-i-ii".

Handyman on mystinen mies. Yleensä se inhoaa kaikkea mainstreamia kuten esim. hyväntuulisuutta, polkupyöräilyä ja perhe-elämää. Toisaalta se on joka juhannus haikeena, ettei taaskaan päästy menoliikenteeseen, kun siellä pitäisi olla kun kerta muutkin on. Kun se eilen kuuli, että jälleen on elintarvikealan lakko alkamassa, niin heti piti lähteä intopinkeenä koohottaan lähikauppaan hamstraamaan maksalaatikkoa, pinaattilettuja ja limsaa. Valitettavasti muut oli ehtineet ensin eikä siellä ollut mitään hamstrattavaa, mistä Handyman surustui kovasti. Eikä se pääse menoliikenteeseenkään, kun juhannuksena on meillä bileet!

Elämyskameli suosittelee
pikkusisarusten nolostuttaminen

4 comments:

Pyry said...

Siis kyllähän joukkohurmos tempaa mukaansa myös individualistin! Torilla tavataan.

Anonymous said...

Torilla todellaki tavataan, ja siellähän on parhaassa tapauksessa paikalla myös kansallismielisiä haminalaisia!

Hamstraus on kyllä kansaa yhdistävä asia, sinällään ihan euroviisuvoiton veroinen. Koskettavin esimerkki tästä oli paperilakko pari vuotta sitten, kun tyypit hamstras vessapaperia. Sitä elämän surkeuden benchmarkia ei oo vieläkään ylitetty.

Anonymous said...

Niin ja mainittakoon, että toi Step by stepin sanoitus ei oo kyllä Pikkusiskon keksimä vaan ajan yleinen läppä! Tai saattoi olla Pikkusiskon keksimä, mutta anywayz kantautui aikoinaan Ogeliin saakka.

Mut tää on sivuseikka sen rinnalla, että Ken Yaussa on soitettu jotain muuta kuin plimplomia??! Till tiderna har man levat.

Elämyskameli said...

Pikkusisko ei ollut tuolloin niin sosiaalinen, että olisi voinut kuulla hampurilaislaulua mistään muualta (se ei uskaltanut edes vastata puhelimeen, kun siellä saattoi olla joku vieras). Ehkä toi oli vaan se todennäköisin cluelessien vaihtoehtosanoitus.

Ken Yaussa oli muutoinkin aivan erilaista kuin ennen - yrmy keski-ikäinen kiinalaismiestarjoilija oli korvattu yrmyllä keski-ikäisellä kiinalaisnaistarjoilijalla!