Thursday, May 13, 2010

Puutarhakaupunginosa helatorstaina

Espoo on vänkä paikka. Siellä on keskuksia enemmän kuin Vantaalla ja Berliinissä. Leppävaarassa mä oon käynyt ja Kivenlahdessa ja jopa mielikuvituksellisesti nimetyssä Espoon keskuksessa, mutta ekaa kertaa pääsin tutustumaan Tapiolaan tänään. Kyllä mä oon joskus käynyt jossain Tapiolan reunamilla, mutta se on vähän sama kuin sanoisi käyneensä Helsingissä, kun on käynyt Puistolassa. Tapiola oli hieno. Sen rakentmaisen aikaan betoni oli ilmeisesti uusinta uutta. Siellä oli samalla tavalla kulahtanut ostoskeskus kuin Pirkkalassa tai Nokialla, upea uimahalli ulkoaltaineen (sinne pitää joskus mennä!) ja vesiputous. Niin ja iso allas, jossa ui sorsia ja lokkeja! Siellä tuli tosi kotoisa olo. Jos ois pakko asua jossain Espoossa, niin mä asuisin Tapiolassa. Onneksi kuitenkaan siellä ei tarvitse asua, koska mä en haluaisi asua siellä. Mun asuinpaikassa pitää olla raideliikennettä. Mut koska ahkerat pikku espoolaiset on miettineet tätäkin niin eipä aikaakaan niin sinne pääsee kovilla oransseilla penkeillä istuen! Mut aika paljon saa vettä virrata Gardenin vesiputouksessa ennen kuin mä Espooseen muutan.
Handyman herkuttelee espoolaisjäätelöllä (sponsored by Homis)

Meillä on huomennakin lomaa. Minilomanen pääkaupunkiseudulla! Mä aion aloittaa vapaapäiväni käymällä Valtioneuvoston 21. joulukuuta 2006 säätämän asetuksen mukaisesti kohdunkaulan syövän seulonnassa, jonka määrättynä kustantaa kotikuntani Helsinki. Olen tietoinen siitä, että siihen osallistuminen on minulle täysin vapaaehtoista, mutta käytän tämän oikeuden tyytyväisenä siitä, että koska kunta huolehtii, minun ei tarvitse. Lisäksi aion mennä Handymanin kera bisneslounaalle VR:n johtoportaan kanssa ja käydä tutustumassa uuteen ystävään.

Elämyskameli suosittelee
naapurikunnat

4 comments:

Rami Lindström said...

Oon pettyny. Luulin että kameli on kirjotusvirheiden yläpuolella! Totuus iski kuin salama.

Elämyskameli said...

Mä oon niin häpeissäni! Handyman ripitti myös. Ehkä mun pitää vetäytyä Tervanevalle testamenttia väsäämään.

Polaah said...

Mä annan kirjotusvirheiden mennä ohi silmien koska haluun tohkeilla sillä, että Tapiola on nimetty mun isän mukaan!

Ettäs tiiätte. Ja silloin oli tosiaan betoni todellinen innovaatio, sillä saattoi tehdä taloja ja puiston koristeita ja ihan mitä vaan pikku arkkitehtien mieleen pälkähti.

Tapiola vois muuttua hallinnolliseksikin keskustaksi kun se on kuitenkin monella tapaa jo Espoon ydin.

Elämyskameli said...

Hallinnollisuutta ei kannata toivoa, koska se tarkoittaa vain toimistokolonnia ja betonia Tapiolassa on jo tarpeeksi.