Tuesday, May 25, 2010

Schnell, schnell!

Uimastadion on parhaimmillaan vähän viileinä, pilvisinä ja mielellään sateisina päivinä. Silloin altaassa on lämpimämpi kuin altaan reunalla ja silloin on todellakin pakko urheilla, ettei tuu kylmä. Toisaalta on älyttömän tunnelmallista pulikoida, kun vettä sataa päähän ja allas höyryää. Lisäksi silloin on väljää ja ihmiset ovat paljon paremmalla tuulella, kun pystyy menemään omaan tahtiin. Eilen oli juuri tällainen päivä. Ihan omanlaistaan tunnelmaa loi altaan toisella reunalla n. 10-12-vuotiaiden uimaseuralaisten valmentaja, jonka opetusmetodit oli suoraan 1950-luvulta (kuten toki koko Uimastadionkin). Vesijuoksuradalla naureskeltiin hämmentyneinä valkun tylytykselle: "Nyt annatte tyttöjen uida ensin kun teillä menee muuten ihan makaamiseks koko selkäuinti! Nopeempaa nopeempaa! Kuka teidät on päästänyt tänne harkkoihin? Ei tarvii tulla jos ei uiminen kiinnosta!" Toisaalta sitä valmentajaa mahtoi harmittaa, kun se joutui seisomaan sateessa tuulitakki päällä, verkkarit käärittynä puoleensääreen ja punaiset crocsit jalassa ja me muut saatiin olla lämpimässä altaassa. Me seurattiin sitä kolme varttia, mutta ei selvinnyt, kumpaa sukupuolta se oli ja että miksi ihmeessä se oli ryhtynyt nuorisotyöhön.

Synkkyys lisääntyy kuin Eurolääkärin blogissa. Tänään tuli sähköpostitse tiedotus ensi perjantain tyhy-päivän ohjelmasta. Aamuseitsemältä tulee olla Länsisatamassa, josta joku paatti lähtee 7:30 Tallinnaan, perillä ollaan 9:30. Tämän jälkeen on varattu puolitoista tuntia siihen, että siirrytään Eesti Kunstimuuseumiin, matka on Google Mapsin mukaan 2,1 km. Siis toki on todettu, että mä oon aika hidas kävelijä, mutta ehkä jopa mä pystyn suorittaan 2 km alle 1,5 tunnin. Kumussa meille on varattu 1,5 tunnin opastettu kierros, joka siis päättynee noin klo 12:30. Sitten on varattu viisi tuntia vapaassa tahdissa takaisin laivalle siirtymiseen, laiva palaa Helsinkiin 19:30. Kuulin vasta viime viikolla, että tyhy-päivän olisi voinut välttää menemällä päiväksi töihin Viiskulmaan. Ottaen huomioon, että normaalisti mä pääsen perjantaisin kahdeltatoista, niin tuntuu vähän epäreilulta joutua koko päiväksi Tallinnaan, jonne mä en ees haluaisi mennä. Sitä paitsi mä saan vähemmän palkkaakin siltä päivältä kuin perusperjantailta.

Elämyskameli suosittelee
Virpi Salmen kolumnit, erityisesti uusin

1 comment:

Pyry said...

Tallinan matka täyttää munarin muna-munauksen tunnusmerkistön. Siitä ei ole blogia, koska tommoset munarit munis senkin jotenkin jumiin ja koko blogi menis ihan munilleen.