Saturday, October 8, 2011

Huppalot

Handyman innostuu aina Hulluista päivistä. Hän selaa brosyyrin moneen kertaan ja unelmoi monista hyödykkeistä. Itse päivien tullen ei yleensä osteta muuta kuin Brunbergin pusuja ja joku normaalihintainen keittiöhärveli. Handymania kiinnostaa enemmän tunnelma kuin tuotteet. Nyt onneksi tunnelman saa kotiinsakin, koska kotona voi kuunnella Hullujen päivien radiokanavaa, josta pääsee kuulemaan keskustan tavaratalon kuulutukset, joten yksikään kömpelö aasinsilta ei jää kuulematta! Tai se on vale, jotkut niistä jäävät kuulematta, koska radiolähetys katkaistaan 5-10 minuutin välein kesken kuuluttajan lauseen karusellisävelin ruotsinkieliseen Herkun mainokseen. Mä olin saada aamulla halvauksen, kun Handyman halusi ehdottomasti kuunnella Huppalokanavaa ja mun hermo oli välittömästi varsin tiukalla niistä karusellisävelistä. Mäkin kuitenkin innostuin, kun kuuntelin juontajia hetken aikaa. On mainiota, että ainakin toinen niistä on aina suomenruotsalainen ja ilmeisesti suomenruotsalaisille saattaa suomea puhuessa käydä niin, että lauseen alettua puhuja saattaa joutua sellaisille vesille, josta on vaikeaa päästä enää takaisin. Porkkanakakusta haltioitunut selostaja selitti, kuinka paitsi porkkanakakulla, myös samppanjalla voi juhlia ja aina juhlimiseen ei tarvita suurta syytä vaan esim. Hullut päivät riittävät juhlan syyksi tai jos on ostanut deodorantin. Sapelinterävää journalismia! Sääli ettei tää entisellä KissFM:n taajuudella (102,4 MHz) toimiva kanava lähetä kuin kahdesti vuodessa.

Lintsin valokarnevaalit alkoivat eilen. Eilen sinne ei viitsinyt mennä, kun satoi kovasti, mutta tänään mentiin sinne, koska sinne on tänä vuonna maksuton sisäänpääsy. Derby oli auki! Me pelattiin sitä kaksi kertaa (Handymankin pelasi, jotta mä en ois yksin joutunut) ja mä voitin niistä jälkimmäisen. Luulen kyllä, että Handyman vähän huijasi, jottei joutuisi enää kolmatta kertaa pelaamaan. Handyman myös pelasi mun pyynnöstä flipperiä, jotta mä voisin 50-luvun hengessä notkua flipperin reunassa ja huokailla, kuinka hyvä flipperin pelaaja Handyman on. Sääli, että mun valitsemassa kalaflipperissä oli suuri osa valoista rikki ja sitä oli pimeässä vähän vaikeaa pelata. Me mentiin myös Panoraamaan (maksuton!). Pimeän aikaan valaistun kaupungin näkymät olivat pimeässä jopa hienommat kuin kesällä. Elämyksen intoa hieman laimensi teinijoukkio, joka valitti suureen ääneen, että "eihän täällä näy mitään tähdenlentoja kun noita valoja on niin paljon!" Tää tuli teineille toki täytenä yllätyksenä ja tän huomaamisen jälkeen oli tietysti kova kiire alas, jotta pääsee seuraavaan laitteeseen.

Elämyskameli suosittelee
Linnanmäen valokarnevaali

1 comment:

Anonymous said...

Hei toi dödönoston juhliminen on sellanen helmi et mä oon ihan sanaton vieläkin. Siis ainoastaan suomenruotsalainen voi keksiä tollaista.